Avantajele unei societati debutante

Piata economica este intr-o continua schimbare si dezvoltare, motiv pentru care si noile idei de afaceri sunt tot mai diversificate si mai indraznete. Tot mai multi angajati sau chiar absolventi doresc sa isi dezvolte propria afacere, sa fie propriul sef, fiind stimulati si de diverse facilitati oferite de catre stat si/sau fonduri europene nerambursabile care pot fi accesate de catre viitorii antreprenori in functie de specificul activitatii desfasurate.

servicii contabilitate cluj

Statul ofera diverse facilitati persoanelor care isi deschid pentru prima data o afacere, acestea fiind numite afaceri debutante iar forma juridica este SRL-D (societate cu raspundere limitata debutanta). Initial programul a fost adresat tinerilor cu varsta sub 35 de ani insa acum programul se adreseaza tuturor persoanelor debutante in afaceri. Pentru a putea fi incadrata in acest program societatea trebuie sa aiba cel putin 2 angajati, iar in ceea ce priveste formele legale acestia trebuie sa fie angajati cu norma intreaga, pe perioada nedeterminata.

Principalele facilitati oferite persoanelor debutante in afaceri sunt urmatoarele:

  • Nu se percep taxe pentru inregistrarea societatii la Oficiul Registrului Comertului.
  • Posibilitatea accesarii unui fond nerambursabil de maxim 50% din valoarea proiectului. Suma maxima care poate fi acordata este de 10.000 euro.
  • Societatea este scutita de la plata contributiilor de asigurari sociale insa doar pentru maxim 4 angajati, care trebuie sa fie angajati pe perioada nedeterminata.
  • Statul garanteaza in proportie de maxim 80% pentru creditele solicitate de societate in scopul realizarii planului de afaceri. Suma maxima care poate fi garantata este de 80.000 euro.

CECMLV este o firma de contabilitate Cluj care vine in sprijinul noilor intreprinzatori in primul rand cu servicii de consultanta si asistenta juridica pentru infiintarea de noi societati, iar ulterior cu asigurarea completa a serviciilor contabile necesare pe parcursul desfasurarii activitatii.

Cu sedii in Sibiu, Cluj-Napoca si Baia-Mare, firma de contabilitate Sibiu protejeaza interesul clientilor sai prin intocmirea cat mai completa a documentelor cum ar fi: diverse contracte, act constitutiv societate comerciala, somatii/notificari de plata, reziliere contracte, acte aditionale pentru diferite contracte, contract colectiv de munca, regulament intern societate, regulament de organizare si functionare societate, contracte individuale de munca, fise de post, etc.

Comentarile sunt inchise