Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Dezvoltarile tehnologice aparute in decursul anilor au adus in atentia multor persoane incalzirea in pardoseala, aceasta metoda de incalzire putand fi utilizata in diverse tipuri de cladiri. In Romania, sistemul de incalzire in pardoseala a inceput sa fie utilizat pe scara larga in toate tipurile de incaperi – camere de zi, dormitoare si altele.

Principiul de baza al functionarii este ca pardoseala devine element radiant si astfel caldura se propaga de jos in sus pe o suprafata mai mare, spre deosebire de radiatoarele unui sistem clasic de incalzire. La sistemele clasice de incalzire, radiatoarele care fac un transfer direct de energie catre aerul din incapere sunt mai mici si pot necesita un timp mai mare pentru incalzirea incaperii. Sistemele de incalzire prin pardoseala pot utiliza atat agent termic, cat si electric, eficienta lor fiind direct proportionala cu calitatile termice ale cladirii in care sunt amplasate. Ambele variante transmit caldura prin tuburi sau prin cabluri catre sapa de beton a pardoselii si apoi catre incapere.

Cresterea temperaturii pardoselii nu produce nici un fel de disconfort pentru persoanele aflate in locuinta, deoarece aceasta se observa slab la contact, chiar daca temperatura setata este foarte ridicata.

Avantaje

  • Caldura se distribuie prin pardoseala
  • Lipsa radiatoarelor – duce la o amenajare mai usor de gestionat, mai ales din punct de vedere al pozitionarii mobilierului
  • Caldura degajata se distribuie mai eficient si uniform in incapere, lucru care sporeste confortul
  • Senzatia de pardoseala calda

Dezavantaje

  • Acest sistem poate ridica praful din incapere mai repede decat sistemele clasice cu radiatoare
  • Limiteaza pozitionarea mobilierului in unele situatii deoarece nu este recomandat ca astfel de sisteme sa fie pozitionate sub acesta
  • Mobilierul necesita picioare pentru a nu fi in contact direct cu pardoseala
  • Covoarele sau carpetele nu este indicat sa fie utilizate in zonele in care sunt pozitionate sistemele de incalzire

Swisspor va sta la dispozitie in permanenta cu sisteme izolare termica pardoseala de calitate superioara, la preturi foarte avantajoase, astfel incat sa va puteti bucura de confort maxim si conditii de vis in cadrul locuintei voastre!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.