Au fost anunÅ£ate rezultatele proiectului „Dezvoltarea abilităţilor profesionale pentru reintegrarea ÅŸomerilor în viaÅ£a activă în regiunile Sud Muntenia ÅŸi Sud-Vest”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritara nr. 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”
Domeniul major de interventie 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”
Titlul proiectului: Dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru reintegrarea somerilor in viata activa in regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest
Contract nr.: POSDRU/82/5.1/S/59274
„Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013” – „Investeste in oameni!” 

COMUNICAT DE PRESA

Au fost anuntate rezultatele proiectului „Dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru reintegrarea somerilor in viata activa in regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest” 

Confederatia Nationala Sindicala ”CNS Cartel ALFA” a anuntat in cadrul unei conferinte de presa rezultatele inregistrate la finalizarea proiectului Dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru reintegrarea somerilor in viata activa in regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Conferinta de inchidere a proiectului a avut loc la sediul ”CNS Cartel ALFA”, Bucuresti, Splaiul Independentei 202A.

Proiectul, implementat de Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”, in calitate de beneficiar, de Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Valcea, de Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi, de Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Teleorman, de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si de SIVECO Romania SA, in calitate de parteneri, a debutat in iunie 2010 si s-a adresat persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca: someri de lunga durata, someri de peste 45 ani, someri tineri, inclusiv femei, punand accent pe respectarea principiilor egalitatii de sanse, dezvoltarii durabile si combaterii discriminarii.

In implementarea proiectului s-a tinut cont de principiul egalitatii de sanse, conform Constitutiei Romaniei, Strategiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati pentru perioada 2006 – 2009, Legii nr. 202/2002 republicata in 2007, privind egalitatea de sanse intre femei si barbati si Directivei 76/207/CE privind principiul egalitatii de tratament intre femei si barbati in privinta accesului la angajare, formare profesionala si promovare precum si in ceea ce priveste conditiile de munca.

In cadrul proiectului au fost organizate 99 cursuri gratuite de formare profesionala, din care 18 de initiere in IT, pentru somerii din Calarasi, Valcea, Teleorman, Bucuresti, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Arges, Gorj, Ialomita, in meserii precum: lucrator in comert, comerciant (vanzator) marfuri alimentare; mecanic auto, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, operator introducere validare si prelucrare date, bucatar, ospatar (chelner), vanzator in unitati de alimentatie, patiser, brutar, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, fierar betonist, montator prefabricate, zidar, pietrar, tencuitor, lucrator in structuri pentru constructii, confectioner tamplarie aluminiu si mase plastice, confectioner (asamblor) articole din textile, lucrator in cultura plantelor, lucrator in cresterea animalelor.

Indicatori realizati referitori la grupul tinta:

  • 1134 someri absolventi ai cursurilor de formare profesionala
  • 555 someri de lunga durata, din care 262 femei, 153 tineri si 217 someri peste 45 ani.

Pentru a alege cei 1134 de cursanti au fost distribuite scrisori de invitatie pentru participare la cursuri la 3000 de someri si au fost consiliati 1680 someri.

In primii doi ani din cei trei ani de implementare s-au angajat 128 de someri absolventi ai cursurilor gratuite de formare profesionala.

Organizatiile care au nevoie de personal specializat in domeniile in care s-au organizat cursurile de formare pot afla mai multe detalii contactand unul dintre centrele regionale: CRFPA Valcea: tel. 0250/714450; CRFPA Calarasi: tel. 0242/314353; CRFPA Teleorman: tel. 0247/417291 sau accesand portalul proiectului www.calificare-someri.ro

Proiectul “Dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru reintegrarea somerilor in viata activa in regiunile Sud Muntenia si Sud-Vest” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013″ – „Investeste in oameni!”, avand o perioada de implementare de 36 de luni, cu o valoare totala de 13.506.130 lei.

Cu stima,
Manager proiect
Romulus Nita

Persoana de contact: Romulus Nita, Manager de proiect CNS Cartel ALFA, nita@cartel-alfa.ro tel 0744.615.299

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.