Aparatura laborator pentru diferite industrii

In stadiul actual de dezvoltare a productiei industriale, analizele de laborator au incetat sa fie prerogativa medicinei, chimiei aplicate si a industriei alimentare si sunt acum utilizate in aproape toate companiile producatoare. Stabilirea conformitatii oricarui tip de produs cu standardele existente de calitate si siguranta pentru mediu, este posibila numai pe baza unor teste de laborator efectuate cu atentie. Aceasta activitate a dobandit o importanta deosebita datorita cresterii rapide a volumului schimburilor de marfuri in diferite tari, precum si inasprirea continua a standardelor si a cerintelor privind compozitia si indicatorii de productie. Aparatura moderna de laborator iti permite sa efectuezi rapid si precis toate cercetarile si analizele planificate si sa obtii datele necesare privind procesul controlat.

Unul dintre sectoarele cheie ale economiei in care se desfasoara o mare cantitate de cercetare de laborator este industria. In plus fata de obiectul traditional de control – industria alimentara, farmaceutica, petrochimie, energie nucleara, productie de semiconductoare, energie regenerabila, bunuri pentru copii si intreaga gama de produse de consum, necesita aparatura moderna de laborator.

Pentru a transforma proba luata intr-o stare adecvata pentru studiul unuia sau a altui dispozitiv, se utilizeaza echipamente speciale de preparare a probelor. Pentru aceasta, obiectul studiat sau o mica parte a acestuia poate fi zdrobit, supus extractiei sau omogenizarii, dizolvat intr-un lichid sau, dimpotriva, deshidratat, precum si supus oricarei alte transformari a structurii, necesare pentru producerea analizei. Spre exemplu, evaporatorul rotativ este proiectat pentru a evapora lichidele sub presiune redusa si temperatura controlata, pentru a indeparta rapid solventii din amestecuri de substante, precum si pentru a separa  lichidele.

Pe langa instrumentele specializate pentru producerea diferitelor tipuri de cercetare, exista si un set de mijloace tehnice pentru pregatirea probelor, si anume, cantare si greutati de calibrare, distilatoare, vaporizatoare, dulapuri de uscare si vid, precum si sticla de laborator de inalta calitate si mobilier specializat pentru organizarea lucrarilor intr-un laborator modern.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.