Anvelope agricole economice vs. anvelope agricole premium

Piata din Romania este invadata de anvelope agricole din toate categorile de calitate, clasa buget(ieftina), clasa medie si premium.
Utilajele agricole sunt echipate cu anvelope agricole agreate de fiecare producator in parte.
Unele utilaje agricole sunt echipate cu anvelope agricole diagonale(ne referim aici la anvelopele implement care echipeaza accesoriile pentru tractoare, unele remorci agricole, cat si unele tractoare echipate cu motoare de putere mica, sub 80 CP).
Alte utilaje agricole sunt echipate cu anvelope agricole radiale(tractoare echipate cu motoare de putere peste 100 CP, combine, utilaje autopropulsate, etc)
In momentul de fata tendinta de utilizare a anvelopelor radiale in prima echipare este in crestere datorita performantelor superioare pe care acestea le ofera.
Performantele anvelopelor agricole radiale sunt direct proportionale cu categoria de calitate a anvelopei.
Prin performantele pneurilor agricole intelegem capacitate de incarcare a anvelopei, durata de viata, compactarea redusa a solului, cat si manevrabilitate si confort.
De exemplu, nu poti utiliza pentru un tractor de 350 CP decat o anvelopa premium!
Aceasta anvelopa premium justifica pretul prin faptul ca are o durata de viata ridicata, are o buna tractiune- deci consum redus de combustibil, lucreaza la o presiune joasa(max. 1 bar)-deci nu compacteaza solul si implicit are buna manevrabilitate si confort pentru operator.

Comentarile sunt inchise