Angoase întru(chi)pate, Solo Show Traian Laie @ Intel Psy, Clinică de Psihoterapie

Joi, 13 iunie, începând cu orele 19,  Intell Psy Group are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziÈ›iei personale Traian Laie – Angoase întru(chi)pate

Creația lui Traian Laie prezintă ca trăsătură esențială capacitatea sa de a ne plasa în plin vitalism artistic. Termenul, derutant prin prezența sa insolită în vocabularul criticii de artă, se va clarifica de îndată ce vom lua contact cu câteva dintre remarcile teoretice aparținând artistului însuși, care nu a pregetat să ne ofere auto-reflexii pe marginea operei sale. Cea dintâi dintre acestea ar fi aceea care pune originea actului creator pe seama imperativului expresiei, toată creația sa fiind determinată de  necesitatea de a se exprima, de acel nisus formativus pe care Nietzsche îl consideră sursa artelor figurative.

Această necesitate de a recurge la artă pentru a răspunde unei chemări ce nu ajunge niciodată la saturație, această nevoie pe care Traian Laie o simte din plin ne poate tenta să îi considerăm operele mai degrabă sub numele de creații expresionisme, dispozițiile afective abordate în fiecare din ele, justificând pe deplin această etichetare.

Vorbind despre creația sa, artistul admite cu luciditate că lucrările sale nu se adresează acelui public care așteaptă de la operă de arta o dulce încântare estetică, ci acelora dispuși să se expună unui dialog pe care nu ei sunt cei ce-l inițiază și-l conduc, opera în sine luându-și acest rol, purtându-i de-a lungul unui excurs capabil să le zdruncine starea de echilibru în care se află, contestându-i acesteia  autenticitatea, legitimitatea.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13- 27 iunie, de luni până vineri, între orele 10:00- 18:00, la sediul Clinicii de Psihologie Dr. Ion Duvac, Intrarea Rigas, Nr 31bis (langa Gradina Cismigiu)

Intell Psy Group (www.intellpsy.com) reuneste toate disciplinele necesare cunoasterii psihicului uman: cercetare, terapie, consiliere si inovatie, in structuri care functioneaza in sinergie deplina, operationalizand astfel conceptul original de servicii psihologice integrate.

Pentru informatii suplimentare:

Ana Maria Maris, Ioana Postelnicu
ana.maris@admin.intellpsy.com
office@intellpsy.com
0756116636 (receptie)
031.425.28.25

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.