Amintirile fac parte din existenta noastra

Amintirile sunt un sentiment care ne genereaza o incarcatura emotionala destul de puternic, pe masura ce anii trec. Rolul lor in viata noastra este unul educativ, rezultat din experientele prin acre am trecut. Fie ca este vorba de o perioada buna sau mai putin buna din viata ta, intotdeauna vei avea o imagine de ansamblu asupra modului in care s-au petrecut lucrurile.

Din pacate, amintirile sunt pasaje din viata noastra care pot genera si suferinta, nu doar bcuurie. Creierul uman este conceut in asa fle incat sa uitam anumite intmplari, sau mai bine spus sa le blocam in mintea naostra, astfel incat sa nu mai trecem prin starile respective. Unele perioade din viata noastra sunt coplesitoare, iar alte ne aduc o stare de bine de fiecare data cand ne amintim de acestea.

Momentele petrecute cu prietenii, familia, ocaziile speciale din viata noastra, toate acestea construiesc amintiri de care ne bucuram dupa cativa ani. Indiferent de cat de bune sunt sau nu acestea, trebuie sa acceptam faptul ca fac parte din viata noastra, de cele mai multe ori se transforma in lectii de neuitat.

Amintirile au un rol important zi de zi, chiar daca uneori nu observam aportul pe care acestea il aduc in deciziile noastre. Ganditi-va ca sunteti pe cale de a face acelasi lucru din trecut si intampinati o problema. Amintirile sunt cele care intervin in acest proces si va vor scoate din situatia respectiva.

Fie ca vorbim de o problema la locul de munca intalnita anterior, de depozitarea unor lucruri in casa, de o intalnire stabilita sau de o persoana intalnita acum ceva vreme, toate aceste experiente sunt memorate de fiecare om si ne ajuta de fiecare data.

Suntem capabili sa selectam experientele care ne creeaza o stare de bine, iar pe cele neplacute, de cele mai multe ori le „depozitam” astfel incat sa le „deshidem” rar. Sentimentul creat de aceste momente din viata noastra este practic identitatea noastra. Din experiente, amintir, stari si situatii in care ne aflam reusim sa ne dezvoltam, sa crestem, sa invatam, iar cu timpul sa aplicam tot ce am colectat pana acum.

Chiar daca lucrurile nu evolueaza bine in mod constant, nu trebuie sa ne descuajam. Selectand numai aspectele care te ajuta pe termen lung, vei reusi sa ai numai amintiri placute, de care iti vei reaminti cu drag impreuna cu prietenii si familia ta.

Comentarile sunt inchise