Alukonigstahl a organizat primul dintr-o serie de workshop-uri pentru arhitecti

Alukonigstahl subliniaza importanta urmaririi executiei lucrarilor de constructii de la stadiul proiectarii pana la montajele finale

Joi, 22 august 2013, a avut loc la hotelul Ramada din Bucuresti primul workshop organizat de Alukonigstahl si adresat arhitectilor. In centrul discutiilor s-au aflat masurile ce ar trebui luate de proiectanti, executanti si furnizori pentru reducerea greselilor de executie in domeniul peretilor cortina si tamplariilor din aluminiu.

Deoarece s-a dorit crearea ocaziei unor discutii active pe marginea mostrelor realizate in atelierul scoala Alukonigstahl si prezentate auditoriului, numarul de arhitecti invitati a fost unul restrans. Cateva directii importante de actiune au fost evidentiate in timpul discutiilor, printre care se numara identificarea cerintelor beneficiarului, realizarea unui caiet de sarcinii cat mai detaliat si impartirea/definirea responsabilitatilor. Acestia ar fi primii pasi care necesita a fi luati in considerare in vederea minimizarii riscului aparitiei greselilor de executie. Un alt punct important il constituie verificarea executiei in decursul acesteia si o buna pregatire, inca din faza de proiectare, a activitatii de montaj finale.

Prin studierea mostrelor prezentate, construite conform cataloagelor de executie de la Schuco, participantii la work-shop au avut ocazia de a “diseca” elemente de ferestre, perete cortina, luminator si usa glisanta, pe care in mod obisnuit le vedem, “la gata”, montate pe casa, fara a cunoaste structura lor interioara si ce elemente ar trebui sa aiba in componenta pentru o functionare cat mai buna si durabila.

Evenimentul a fost un succes, iar Alukonigstahl pregateste pentru perioada urmatoare mai multe astfel de ateliere, atat in Bucuresti cat si in tara.

Infiintata in 1864 in Retz, Austria de catre Jakob Konig, Alukonigstahl este prezenta pe piata romaneasca din 1995. Avand reprezentante in 11 tari europene, compania isi propune excelenta pentru toate serviciile si produsele distribuite. Pentru mai multe informatii despre ofertele Alukonigstahl, va rugam sa vizitati www.alukoenigstahl.ro

 

Comentarile sunt inchise