Alimentarea cu apa cu ajutorului unui put

            Atunci cand decideti sa va construiti o casa trebuie sa aveti in vedere un lucru foarte important, si anume, accesul la reteaua de apa. Daca nu exista, acest lucru presupune costuri foarte mari, de acea trebuie sa luati cea mai buna decizie, si din punct devedere financiar, pentru ceea ce trebuie sa optati. In cazul in care accesul la reteaua de apa nu exista, cea mai buna optiune este cea a crearii unui put forat pentru a dispune de alimentare cu apa.

foraje puturi apa

Directindustry

Un put forat reprezinta un foraj care depaseste o adancime de 60 metri, ajungand pana la nivelul unui strat de apa care face posibila alimentarea cu apa potabila sau menajera. Aceasta lucrare de foraj ar trebui sa fie executata de catre firmele competente cu experienta in domeniu

Foarte multe persoane opteaza pentru crearea unui foraj pentru apa, avantajul acestuia fiind acela de a avea o cantitate mare de apa potabila sau menajera direct de la sursa fara a mai plati lunar factura de apa, deci  invesitie foarte convenabila.

Putul forat este recomandat, in special, atunci cand apa se afla la o adancime mai mare de 20 metri. Un put forat de apa prezinta, de regula, adancimi de minim 40 metri, alimentandu-se din stratul acvifer, acest lucru asigurand o calitate superioara a apei.

In momentul in care va hotarati sa incepeti procedurile pentru forarea unui put, indicat ar fi sa va documentati mai  amanuntit despre toata aceasta procedura si sa va hotarati la cine puteti apela pentru a demara aceasta lucrare. Lucrul cel mai ideal ar fi sa cautati firme specializate in acest domeniu pentru a va putea realiza o lucrare bine facuta si de lunga durata.

Asadar, inainte de a incepe lucrarea trebuie sa fie luat in calcul tipul de sol si adancimea aproximativa la care veti sapa, deoarece trebuie sa se hotarasca ce fel de instalatie de foraj se va folosi. Pentru realizarea putului forat se vor executa urmatoarele operatii:

  • montarea instalatiei necesare forajului;
  • introducerea pietrisului margaritar – acesta avand un rol important, ajutand la filtratia si circulatia apei prin exteriorul burlanelor dar si la marirea duratei de viata al forajului;
  • saparea putului;
  • tubarea putului;
  • denisiparea sau pomparea –   acest proces se face cu ajutorul pompei mamuth;
  • stabilirea parametrilor forajului;
  • intocmirea documentatiei de predare a forajului.

 

Atunci cand incepeti sa cautati firme in domeniu, incercati sa aprofundati cautarile pana cand gasiti o firma de care sunteti ferm convinsi ca s-ar putea ridica la asteptarile dumneavoastra.

            Pentru un put forat se folosesc doua metode de foraj, acestea fiind: 

  • foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, acesta fiind realizabil in solurile moi si medii (argile, nisipuri, pietrisuri etc.);
  • foraj cu ciocan de fund (cu aer), folosit pentru solurile dure (marne, calcare etc.)

Stiind toate aceste aspecte, speram ca va vor fi de ajutor in momentul in care va veti decide sa optati pentru forarea unui put. Mai ales daca necesitati de un volummare de apa, situatie in care un put va reprezenta o investitie foarte bine facuta.

http://www.forajeputuriapa.com.ro/

One Response to “Alimentarea cu apa cu ajutorului unui put”

  1. […] si relaxare si putem enumera zeci de motive pentru care ar trebui sa mergi macar o data sa iti iei cazare belis si sa te bucuri de aerul curat de […]

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.