Alegerea tipului de polistiren pentru o izolatie eficienta

Marea dilema a celor care isi doresc sa isi izoleze apartamentele si sa reduca costurile aferente consumului de energie termica este legata de tipul polistirenului utilizat. De cele mai multe ori cand vine vorba despre izolarea exterioara, acestia se intreaba daca sa aleaga polistiren expandat sau extrudat. Swisspor va prezinta in cele ce urmeaza o serie de aspecte extrem de importante, pentru a vedea care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de polistiren atunci cand vine vorba de izolarea imobilelor.

Foarte important de retinut este faptul ca cea mai buna solutie pentru castigul de caldura si pentru economisirea acesteia este izolarea intregului bloc, de la acoperis si pana la subsol deoarece pe acolo se pierd cantitati insemnate de caldura. De asemenea, foarte importanta este intocmirea unui proiect, obtinerea avizelor si consultarea certificatului energetic al cladirii.

Cel mai cautat tip de polistiren pentru izolarea cladirilor este cel expandat deoarece are avantajul ca permite permeabilitatea vaporilor. Vaporii pot migra prin polistiren, insa daca acestia ating punctul de inghet, il vor dezlipi. Atunci cand exista umiditate in material, acesta isi mareste volumul prin inghet si cedeaza in timp.

Referitor la polistirenul extrudat, multa lume considera ca asigura o izolare mai buna a imobilelor datorita faptului ca este mai dens, insa acest lucru este neadevarat si acest tip de polistiren nu este recomandat pentru izolarea peretilor exteriori. Polistirenul extrudat este utilizat frecvent pentru reabilitarea subsolurilor si a puntilor termice. Dezavantajul acestui tip de polistiren este faptul ca nu permite trecerea vaporilor, umiditatea ramanand astfel intre perete si materialul izolant si formandu-se igrasia.

Legat de durata de viata a reabilitarii termice, aceasta difera in functie de modul de executie al lucrarii de izolare si de structura cladirii. De obicei, vaporii care intra in interiorul polistirenului expandat fac ca rezistenta acestuia sa scada destul de mult. Totodata, variatiile de temperatura duc la diminuarea duratei de viata a acestor tipuri de lucrari.

Swisspor va sta la dispozitie cu materiale diverse si polistiren termoizolatii pentru termoizolarea exterioara, toate avand o calitate elvetiana si fiind alese de majoritatea mesterilor din acest domeniu. Optati cu incredere pentru materialele comercializate de acestia si bucurati-va de produse de calitate superioara si preturi foarte avantajoase!

Comentarile sunt inchise