Al 6-lea curs de antreprenoriat social din cadrul proiectului SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale organizat la Mogosoaia

Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia ”Laboratorul de solidaritate” si Asociatia ”Viitorul lor depinde de tine” anunta sustinerea celui de-al 6-lea curs de antreprenoriat social dedicat persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile. Organizat in cadrul proiectului ”SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale”, cursul se va desfasura pe durata a doua zile (20-21 aprilie 2015) la Scoala Gimnaziala nr.1 din Mogosoaia, incepand cu ora 10:00.

In cadrul cursului vor fi abordate subiecte specifice economiei sociale si antreprenoriatului social, cum ar fi: initierea afacerilor, managementul afacerilor, management financiar, marketing, vanzari, economie sociala, particularitatile structurilor economice sociale, aspectele legale privind infiintarea SES. De asemenea, la final, vor fi selectate acele persoane care sunt interesate de  infiintarea unei structuri independente de economie sociala (SES-uri).

Organizarea cursurilor de antreprenoriat social pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile este doar un prim pas pe care partenerii proiectului ”SOCEC.NET-Reteaua economiei sociale” il fac inspre promovarea economiei sociale ca un factor determinant al incluziunii sociale, dar si ca pe un mediu de afaceri emergent, viabil si plin de oportunitati.

Persoanele interesate sa participe la curs sunt invitate sa consulte site-ul www.cjilfov.ro  pentru mai multe informatii referitoare la procedura de selectie si la modalitatea de inscriere.

Persoanele eligibile pentru participarea la programul de formare:

  • Sunt interesate de domeniu si sunt interesate sa lucreze intr-unul dintre domeniile pentru care se vor infiinta posturi la nivelul structurii de economie sociala;
  • Apartin grupurilor vulnerabile vizate prin intermediul programului:
  • persoane de etnie roma;
  • persoane care au parasit timpuriu scoala;
  • familii monoparentale
  • tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului

 

Persoana de contact: Alina Gheorghe: Tel: 0762.248.178 / e-mail: alina.gheorghe@crca.ro.

*Proiectul ”SOCEC.NET-Reteaua economiei sociale” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.