Agentia de branding – Instrument de propulsare a afacerii tale!

Astazi, marca este mult mai mult decat stilul corporativ sau ambalajul. Este un instrument de afaceri care ajuta la stabilirea unei legaturi cu clientii, crescand in mod semnificativ cota de piata. Pentru atingerea acestor obiective, exista agentia de branding care poate construi strategii de marketing, creatie grafica de la Armeanu Creative Studio pentru noi branduri si rebrandinguri. Timp de multi ani, acestia au acumulat experienta in diferite industrii si sunt gata sa ofere solutii care vor aduce rezultate afacerii tale.

 

Agentie de branding, este o expresie care suna frumos si mandru. Dar cine se gandeste la ceea ce se afla in spatele acestui nume? Si, de fapt, agentia de branding difera de agentia de publicitate, de drepturi de autor sau de alte denumiri. Faptul ca agentia de branding este implicata in crearea si promovarea marcilor, poate oferi servicii complete si nu diferite tipuri de publicitate in mod individual.

Ce ofera agentia de branding pentru lansarea unei marci

 

Denumirea marcii sau crearea unui nume, care poate lua fiinta din istoricul marcii sau legenda marcii, sloganul, stilul corporative, marca, POS si planul de pozitionare a marcii. Pentru un inceput de succes, branding-ul si denumirea unei viitoare marci sunt de o importanta capitala. Denumirea corecta si pozitionarea luminoasa, sunt principalul atu al cartilor de tranzactionare, care s-au dovedit deja a fi bine cotate pe piata. Dupa un inceput de succes, urmeaza promovarea marcii. In acest stadiu, branding-ul si denumirea, joaca un anumit rol, desi nu la fel de semnificativ ca la inceput.

Agentia de branding este, de asemenea, specializata in dezvoltarea strategiei de marketing, planificare PR, implementarea de activitati promotionale pentru promovarea si cresterea vanzarilor etc. Dupa ce marca ta a fost creata si dupa ce ai obtinut recunoasterea, vanzarile tale cresc, iar concurentii tai nu dorm. Ce trebuie sa faci in acest caz? Trebuie sa recurgi la un plan anti-criza.  Acest plan anti-criza nu este altceva, decat, agentia de branding care va face un rebranding, un plan anti-criza PR si astfel, va stimula vanzarile.

Cum sa gasesti o agentie de branding

 

Daca ai decis sa creezi un brand si sa iti consolidezi permanent pozitia pe piata, trebuie sa gasesti o agentie de branding. Si aceasta trebuie sa fie o agentie care sa iti ofere nu numai un start-up de succes, ci si sa iti sprijine marca in orice stadiu al dezvoltarii. Dar de ce o agentie de branding? Raspunsul este evident. Pentru a ajuta compania sa isi creeze propriul brand. Si, componentele sale vizuale si verbale sunt doar varful aisbergului. Pentru ca marca sa intre pe piata cu succes,  acest lucru nu este suficient. De aceea, in cele mai multe cazuri, in prima faza, cooperarea cu agentia de branding, este evaluata de multe ori negativ. Da, munca se face, dar nu rezolva sarcinile pe care afacerea le necesita.

 

Acestea sunt probleme de natura complexa, bazate pe intelegerea proceselor atat in ​​afara, cat si in interiorul companiei. Si aceasta este diferenta dintre agentia de branding si dezvoltatorii de ambalaj sau de comunicatii, agentii numite „creative”. Daca agentia de creatie creeaza imagini care se concentreaza pe avantajele produsului, agentia de branding creeaza aceleasi avantaje, dar si mecanisme pentru formarea si raportarea catre utilizatorul final, fara a avea pierderi. Activitatea agentiei de branding include atat identitatea, cat si designul, ca mijloc de raportare,  impreuna cu solutiile tehnologice si organizationale create in cadrul companiei.

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.