Afla de ce trebuie sa folosesti tevi rotunde zincate pentru casa ta!

Niste tevi rotunde zincate sunt un material utilizat de specialisti pentru realizarea proiectelor in care se transporta fluide sau gaze-non agresive, deoarece, datorita calitatilor pe care le are, acest material reprezinta una dintre cele mai buna solutii.
In cadrul procesului de zincare, stratul de zinc este aplicat atat la interior, cat si la exterior oferindu-i acestei tevi rotunde zincate o protectie ridicata impotriva coroziunii si in acelasi timp o marire a duratei de utilizare. Acest strat protector de zinc este o proprietate specifica care face ca acest tip de teava sa fie una dintre solutiile preferate de constructori atunci cand au nevoie sa foloseasca un material rezistent, durabil si calitativ.
tevi rotunde zincate

TOP 3 calitati pe care le au niste tevi rotunde zincate

  • Cost eficient – procesul de zincare de care beneficiaza acest material este unul destul de accesibil. Astfel, datorita acestui lucru utilizarea acestui material in cadrul anumitor proiecte vine insotita de un cost redus, cost ce se transforma intr-un raport intre calitate si pret eficient;
  • Durata de utilizare mare – tot datorita protectiei anti-coroziune de care beneficiaza, acest tip de teava are o durata mare de viata. Aceasta poate rezista fara probleme chiar si pana la 35-40 de ani, desi au fost situatii in care aceasta a rezistat in plus fara ca proprietatile sale sa fie afectate. In mod logic, durata de viata depinde foarte mult si de calitatea procesului de zincare de care aceasta beneficiaza, dar si de zona in care va fi utilizata;
  • Eficienta ridicata – analizand un pic cele doua calitati de mai sus si adaungand faptul otelul este materia prima din care se realizeaza aceste materiale de constructie putem adauga faptul ca aceste tevi rotunde zincate reziste foarte bine la socuri mecanice.

Unde poate fi utilizat acest material?

Acest material este utilizat intr-o varietate de domenii de la cel industrial, pana la cel civil si chiar agricol. Astfel, specialistii utilizeaza tevi rotunde zincate pentru realizarea retelelor de transport pentru apa calda si rece, dar si pentru transportul agentului termic a carui presiune nu depaseste 50 de bari. Mai mult decat atat, acest material isi mai gaseste utilizari si pentru realizarea sistemelor de aer conditionat si stingatoare de incendiu, dar si in domeniul constructiilor metalice pentru realizarea de balustrade sau stalpi pentru garduri.

Ce trebuie sa faci pentru ca niste tevi rotunde zincate sa isi pastreze proprietatile?

Prin procesul de sudare, se va distruge stratul protector de zinc pe toate lungimea liniei de sudura, atat la interior, cat si la exterior. In cazul in care procesul de sudura este necesar, este recomandat ca la final, niste tevi rotunde zincate sa fie vopsite cu o vopsea bogata in zinc. Acest lucru se poate face doar la exterior si de aceea este recomandat ca niste tevi rotunde zincate sa nu fie sudate!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.