Afla cum se fabrica polistirenul

Polistirenul este cel mai utilizat izolator in reabilitarea unor locuinte sau a unor cladiri. In cadrul acestui articol Swisspor va prezinta procesul de fabricare al polistirenului pentru ca voi sa stiti cu exactitate toate aspectele despre acesta.

Izolarea termica a locuintelor private si a cladirilor a devenit o practica tot mai des intalnita in tara noastra deoarece aceasta este o necesitate, nu un moft. Cu ajutorul izolarii, factura la incalzire devine cu aproximativ 50% mai mica, iar in perioada de vara locuintele reabilitate se bucura de un confort termic sporit.

Polistirenul trece prin mai multe etape pana cand ajunge pe peretii unei cladiri. In primul rand, trebuie mentinut faptul ca acesta este realizat dintr-un derivat al petrolului. Materia prima din care este realizat polistirenul trebuie sa treaca prin trei faze:

  • Preexpandarea
  • Turnarea in blocuri
  • Taierea

Styrenul ajunge la fabricile de polistiren sub forma unor granule sferice cu dimensiuni foarte mici. Materia prima este transportata si descarcata in palnia de alimentare a snecului care conduce acele granule din polistiren in cantar si apoi in instalatia de preexpandare. Acest procedeu se realizeaza in sarje, iar marimea unei sarje este de aproximativ 7,6 mc.

Preexpandorul are rolul de a agita gramulele din polistiren si impreuna cu aburul furnizat de o centrala termica mareste volumul granulelor de aproximativ 50 de ori. Materia prima impreuna cu pentanul (care este un agent de expandare) au o mare influenta asupra produsului finit. Intregul proces dureaza in jur de 2-3 minute, iar in urma lui se obtine un semifabricat, perlele preexpandate care sunt lasate la uscare.

Granulele de polistiren preexpandat ajung ulterior in silozul pregatitor si apoi in instalatia de presare, unde se obtin blocurile. Presarea granulelor de polistiren preexpandat se face sub actiunea temperaturii ridicate din instalatie. Pentru evacuarea blocurilor este nevoie ca formele sa se raceasca, iar apoi sunt transportate la masina de taiere. Dupa taiere, polistirenul este ambalat si etichetat. Produsul final trebuie sa mai stea aproximativ 7 zile la uscare.

Swisspor va sta la dispozitie pentru achizitionarea unui polistiren de calitate elvetiana si diverse sisteme de termoizolatii, la preturi foarte avantajoase!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.