Afacerea visurilor tale prin Start-up Nation

Ai o idee de afaceri si vrei sa iti infiintezi propriul business? Programul Start-up iti ofera ocazia sa devii propriul tau sef si totodata sa creezi locuri de munca, atat de necesare in tara noastra. Daca esti somer, angajat sau persoana inactiva, ai domiciliul / resedinta intr-unul dintre judetele tinta si vrei sa iti infiintezi o afacere in mediul urban sau rural ai indeplinit deja primele criterii de eligibilitate pentru a face parte din grupul tinta al proiectului.

afaceri cu waterboyzNu rata numeroasele oportunitati afaceri cu care vine acest program ci incepe sa te informezi daca insumezi criteriile pentru a accesa aceste fonduri. Esti pasionat de amenajari locuri de joaca? Aceasta poate fi o afacere de viitor si este un domeniu pentru care poti primi finantare. Acest lucru este garantat de cele peste 20 de proiecte implementate deja la nivel national de catre Waterboyz, o firma specializata in crearea de locuri de joaca de interior si exterior si comercializarea de produse destinate jocului. In plus, si varianta de afaceri la cheie profitabile se numara printre serviciile de care poti beneficia de la aceasta firma. Orice este posibill daca iti doresti cu adevarat. Trebuie doar sa incerci.

Antreprenorii vor putea obtine si in cursul anului 2018 fonduri nerambursabile prin intermediul programului Start-up Nation pentru infiintarea unor afaceri mici si medii. Vir fi eligibile pentru a primi un sprijin maxim de 200.000 de lei societatie din spatiul rural sau urban, infiintate in domenii de activitate precum productie de bunuri, IT, industrii creative sau servicii. Perioada anuntata pentru deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor este luna aprilie, insa ar putea inteveni si unele intarzieri, asa cum s-a intamplat si in cursul anului trecut.

La finalul lunii octombrie 2017, aproape 20 de mii de companii au aplicat in cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obtinand punctajul maxim de 100 de puncte. Varsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la suta dintre ei fiind barbati si 45 la suta femei. Programul permite decontarea inclusiv a cheltuielilor pentru cumpararea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar si de spatii de birouri, precum si costuri cu salarii, chirii, costuri pentru utilitati, ca si cheltuielile pentru cursuri de management, realizari de site-uri si promovare online, cuprinde peste 19.200 de societati. Firmele care vor sa atraga bani prin acest program trebuie sa creeze cel putin 1 loc de munca pe care sa-l mentina 2 ani, grantul maxim care poate fi acordat fiind de 200.000 lei, firma trebuind sa fie infiintata dupa 30 ianuarie 2017.

Sesiunea din acest an a programului Start-up Nation va avea alocate, fonduri de 200.000 de lei, spre deosebire de putin peste 1,7 miliarde de lei disponibile in 2017. Avand in vedere bugetul disponibil, in cursul acestui an se vor finanta zece mii de afaceri debutante, spre deosebire de doar 8.600, in 2017.

Un alt obiectiv important al programului de finantare il constituie crearea de noi locuri de munca si mentinerea lor pentru o perioada de pana la doi ani de zile dupa ce proiectul este finalizat. Prin urmare, putem estima faptul ca firmele ce vor castiga sprijin financiar nerambursabil in cursul acestui an vor crea cel putin 20.000 de noi locuri de munca.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.