Acneea – cauze, simptome si tratament

Acneea este o inflamatie a pielii manifestata prin aparitia comedoamelor care se numesc popular cosuri. Se trateaza in general topic cu o crema pentru cosuri.

Acneea este o problema ce tine de sanatatea pielii cu care se confrunta cele mai multe persoane la un moment dat. Acneea apare in general in adolescneta dar si persoanele adulte pot sa dezvolte eruptii de acnee care au nevoie de tratament. In formele sale grave, acneea poate genera un disconfort major si este de foarte multe ori insotita de afectarea stimei de sine, depresie si anxietate. Pe Medicalia, gasiti in sectiunea crema cosutri o gama variata de produse din care le puteti alege pe cele mai bune pentru cosuri.

Care sunt cauzele acneei?

Toti stim ca acneea se trateaza in cele mai multe cazuri cu crema pentru cosuri insa foarte putini dintre noi stim de ce apare aceasta afectiune. Cauza acneei este hiperactivitatea glandelor sebacee. Prin combinatia cu celulele aflate la nivelul pielii secretia de sebum obtureaza porii de pe tegumente. Blocarea porilor favorizeaza de asemenea si inmultirea bacteriilor care traiesc pe suprafata pielii ceea ce va duce la aparitia comendoanelor, adica a cosurilor. Stresul, dezechilibrele hormonale si mostenirea genetica precum si anumite tratamente hormonale sau menstruatia sunt toti factorii care genereaza aparitia acneei. Pentru a elimina aceasta problema va recomandam sa cautati in magazinul online Medicalia, in sectiunea crema cosuri, crema care vi se potriveste cel mai bine.

Simptomele si tratamentului acneei

In forme usoare acneea se manifesta in general printr-un numar foarte mare de comedoane care apar pe suprafata pielii. Exista de asemenea si cazuri cand eruptia acneica e insotita de formarea chisturilor si nodulilor.

Cum poate fi tratata acneea? In prezent, tratamentul pentru acnee se va face cu mai multe medicamente si unguente. Printre medicamentele recomandate se numara si antibioticele, acidul salicilic si peroxizii de benzoil. Sunt situatii in care acneea cedeaza dupa administrarea anticonceptionalelor. Terapiile pentru acnee sunt de obicei personalizate si combinatiile de medicamente si unguente se vor face in functie de fiecare caz si de specificul sau. Specialistii dermatologi sunt sigunrii care pot sa recomande un tratament si pot sa monitorizeze corect efectele acestuia. Daca acneea a lasat cicatrice se va interveni prin terapie cu laser pentru a estompa elementele inestetice.

Crema pentru acnee este o solutie foarte buna, insa fiecare persoana ar trebui sa fie prevenita in acest sens si sa aiba rabdare pentru ca tratamentele utilizand crema pentru acnee nu functioneaza peste noapte.

Mituri legate de acnee

Se vehiculeaza mai multe mituri conform carora consumul de alimente cum ar fi ciocolata, produsele de fast food, grasimile animale si glucidele in general contribuie la aparitia cosurilor. Acneea nu este generata de alimentatie, insa, pe langa crema pentru cosuri sau alt tratament, medicii recomanda si o dieta cat mai echilibrata, care sa fie bogata in legume, fructe, grasimi bune din seminte si peste, pentru a se obtine o piele care are un aspect sanatos.

Medicalia va astepata cu o gama vasta de creme, pe langa binecunoscuta crema pentru cosuri, pentru a va intretine sanatatea pielii.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.