88 de elevi de liceu din Bucuresti au gandit un mod inovator de a explica pe intelesul tuturor un produs de asigurari dedicat studiilor

22 octombrie 2012 – Campania de promovare a fost gandita chiar de catre cei care pot beneficia de produs: 88 de elevi de liceu din Bucuresti au participat sambata la prima editie din acest an scolar a Creativity & Innovation Challenge si in echipa au identificat un mod inovator de a le explica parintilor sau viitorilor parinti cum pot asigura educatia copiilor lor.

Solutiile propuse de elevii participanti din 16 licee, ajutati de sapte consultanti voluntari de la BCR Asigurari de Viata, au oferit cateva concluzii pertinente: tinerii considera ca educatia familiilor tinere este foarte importanta si de aceea s-au gandit sa organizeze sesiuni de informare pentru viitoarele si tinerele mamici, privind nevoia asigurarii educatiei copiilor.

Consultantii voluntarii au impartasit din experienta lor profesionala, implicandu-se in formularea solutiilor finale propuse de echipele din competitie. Participantii au apelat cu incredere la ajutorul lor pentru informatiile si sfaturile de care au avut nevoie in probleme de finantare, comunicare, marketing.

Criteriile de jurizare ale solutiilor au vizat modul in care tinerii s-au raportat la: identificarea nevoii si a grupului-tinta, originalitatea, fezabilitatea, planul de comunicare si strategia de promovare a solutiei oferite si modul de prezentare in fata juriului.

„O experienta unica si care te ajuta sa te formezi pentru viitor. Am avut ocazia sa vorbesc cu consultantii de la BCR Asigurari de Viata, care mi-au dat sfaturi practice”, a declarat una dintre elevele participante.

„A fost un eveniment interesant, care a necesitat un mare grad de concentrare, si  consider ca subiectul a fost ales foarte bine”, a afirmat unul dintre elevii participanti.

„In primul rand, am petrecut o zi minunata alaturi de elevi si suntem foarte incantati de ceea ce a generat acest eveniment in randul lor: creativitate, implicare, spirit de echipa. Evenimentul Creativity & Innovation Challenge face parte din programul de voluntariat Social Active Day, initiat de actionarul majoritar al companiei noastre – Vienna Insurance Group – si a reprezentat un bun prilej pentru a interactiona cu generatia de maine, o oportunitate de a stimula spiritul antreprenorial al tinerilor. Componenta antreprenoriala a acestei actiuni implementate impreuna cu Junior Achievement Romania vizeaza, de fapt, dezvoltarea in randul tinerilor a unui comportament activ, creativ si novator, vizionar, capabil sa  genereze idei, sa comunice, sa dezvolte si sa sustina proiecte cu aplicabilitate practica in mediul de business. Pe scurt, ziua de astazi a fost un succes!” spune doamna Florina Vizinteanu, Presedinte Directorat BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group.

Evenimentul, gazduit de Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretzulescu din Bucuresti, este primul Creativity & Innovation Challenge realizat de Junior Achievement Romania in anul scolar 2012 – 2013. Programul se defasoara la nivel european in 13 tari, ca parte dintr-o initiativa pentru dezvoltarea creativitatii si a spiritului antreprenorial al tinerilor. Elevii au parte de o experienta intensa de invatare, folosindu-si creativitatea pentru a gasi solutii la probleme reale de business.

Institutiile de invatamant participante

COLEGIUL CATOLIC SF. IOSIF

COLEGIUL ECONOMIC HERMES

COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU

COLEGIUL NATIONAL DE ARTE DINU LIPATTI

COLEGIUL NATIONAL DE INFORMATICA TUDOR VIANU

COLEGIUL NATIONAL EMIL RACOVITA

COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE LAZAR

COLEGIUL NATIONAL I.L. CARAGIALE

COLEGIUL NATIONAL ION CREANGA

COLEGIUL NATIONAL IULIA HASDEU

COLEGIUL NATIONAL MIHAI EMINESCU

COLEGIUL NATIONAL SFANTUL SAVA

COLEGIUL NATIONAL SPIRU HARET

COLEGIUL TEHNIC PETRU RARES

LICEUL TEORETIC MIGUEL DE CERVANTES

SCOALA SUPERIOARA COMERCIALA N. KRETZULESCU

Persoana de contact

Daniela Staicu

Marketing & Communication Manager, Junior Achievement Romania

Office:  +40-21-312 3194 ; +40-21-312 30 66; Fax: +40-21-315 6043

Tel.: 0730 330 881; E-mail: daniela.staicu@jaromania.org

 DESPRE BCR ASIGURARI DE VIATA VIENNA INSURANCE GROUP

BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group este o companie membra a Grupului Vienna Insurance Group. BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group ofera clientilor sai expertiza necesara atingerii obiectivelor de planificare financiara si protectie beneficiind de un portofoliu complex de produse: produse bancassurance, planuri de economisire si protectie, rente pentru copii, planuri de economisire in vederea pensionarii, programele investitionale unit-linked si index linked, asigurari private de sanatate, programe de asigurari de viata pentru grupuri de angajati. Pentru mai multe detalii, vizitati www.bcrasigviata.ro.


DESPRE JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA

Junior Achievement Romania este o organizatie nonprofit fondata in anul 1993, parte a Junior Achievement Worldwide® SUA si Junior Achievement – Young Enterprise® Europe. Junior Achievement este cea mai mare si mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele oferite de Junior Achievement sunt urmate de peste 150.000 de elevi din mai mult de 1300 de institutii de invatamant si sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu institutii educationale si cu mediul de afaceri. Pentru mai multe detalii, vizitati www.jaromania.org.

Comentarile sunt inchise