86 de elevi de liceu din Bucuresti au conceput banca pentru tineri

Bucuresti, 25 martie 2012 – Junior Achievement Romania si Raiffeisen Bank au organizat sambata, 24 martie, la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti, competitia de creativitate antreprenoriala Creativity & Innovation Challenge, la care au participat 86 de elevi din 14 licee bucurestene si 8 consultanti voluntari Raiffeisen Bank.
Cei 86 de elevi au rezolvat in echipe tema de lucru formulata de Raiffeisen Bank si, cu ajutorul celor 8 consultanti voluntari, tinerii au prezentat o solutie antreprenoriala pentru cum ar trebui sa functioneze o banca dedicata tinerilor. Elevii au folosit ca resursa pentru tema de lucru ABCdar-ul Bancar, manual de educatie financiara oferit gratuit profesorilor si elevilor de liceu incepand cu anul scolar 2010-2011.
„Pentru elevi, evenimentul a fost o experienta antreprenoriala importanta si o provocare pentru dezvoltarea personala. Ei au gandit in doar patru ore o solutie la o problema de business avand la dispozitie informatii din domeniul tehnic si de afaceri si consultanta din partea consultantilor voluntari Raiffeisen Bank. Programul este un instrument extrem de eficient pentru motivarea tinerilor in a gasi solutii inovatoare din punct de vedere tehnologic si antreprenorial, lucru greu de obtinut in modul clasic de invatare. Este si o buna modalitate de incuraja parteneriatul intre comunitatea educationala si de afaceri,” a declarat Lucian Gramescu, Operations Manager Junior Achievement Romania.
Echipa castigatoare, formata din 5 elevi de la Liceul International de Informatica, Colegiul National Iulia Hasdeu, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Colegiul National Spiru Haret, Colegiul National Ion Creanga, a propus ca solutie la tema de lucru produse si servicii variate prin care sa apropie banca de tineri. Concluzia generala care a reiesit este aceea ca tinerii se asteapta la o comunicare mai activa din partea bancii, atat in institutiile de invatamant, cat si online, prin retelele sociale.
Echipele clasate pe primele trei locuri au primit premii in obiecte si carti oferite de Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania.
“Ne bucuram sa fim parteneri in acest proiect care incurajeaza spiritul intreprinzator al tinerilor. Exercitiul pe care l-au facut astazi elevii ne-a demonstrat ca un bagaj de informatii corecte, o idee sustenabila si un plan de afaceri realist pot pune pe picioare o afacere. Mai mult, daca adaugam curaj si creativitate, atribute specifice varstei tinere, sansele de succes sunt foarte mari. Cu alte cuvinte, ceea ce am inteles astazi este ca antreprenoriatul nu are varsta!”, a declarat Bogdana Diaconu, Ofiter Afaceri Publice Raiffeisen Bank.
Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Raiffeisen Bank la Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti. Acesta este primul din cele doua evenimente Creativity & Innovation Challenge care se deruleaza in acest an scolar cu sprijinul Raiffeisen Bank si va oferi o experienta intensa pentru cei 200 de participanti din 30 licee din Bucuresti si Constanta, deoarece, cu resursele limitate puse la dispozitie, creativitatea si punctele tari ale fiecarui coechipier sunt foarte importante pentru castigarea competitiei.

Poze de la eveniment pe www.jaromania.org in Galeria Foto.
Institutii de invatamant participante la Creativity&Innovation Challenge
COLEGIUL NATIONAL MIHAI VITEAZUL
LICEUL INTERNATIONAL DE INFORMATICA
COLEGIUL NATIONAL I.L.CARAGIALE
COLEGIUL NATIONAL IULIA HASDEU
COLEGIUL NATIONAL BILINGV G. COSBUC
LICEUL GRECO-CATOLIC „TIMOTEI CIPARIU”
COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA
GRUP SCOLAR ECONOMIC ADMINISTRATIV MIRCEA VULCANESCU
COLEGIUL NATIONAL ION CREANGA
SCOALA CENTRALA
LICEUL ECONOMIC COSTIN C. KIRITESCU
COLEGIUL NATIONAL SPIRU HARET
COLEGIUL NATIONAL TUDOR VIANU
COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE LAZAR

Contact
Junior Achievement Romania
Daniela Staicu – Manager Marketing
Tel: +40.730.330.881; E-mail: daniela.staicu@jaromania.org

Raiffeisen Bank
Bogdana Diaconu – Ofiter Afaceri Publice
Tel: +4021 306 16 43; E-mail: bogdana.diaconu@raiffeisen.ro

Nota pentru editori
Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse siservicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMMuri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Junior Achievement Romania este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste 150.000 de elevi din 1.000 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar de catre comunitatea de afaceri. Pentru detalii, accesati www.jaromania.org.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.