80 de ani de la crearea Laboratoarelor Boiron în Franţa, peste 10.000.000 de euro în România

Laboratoarele Boiron aniversează 80 de ani de la înfiinţare prin lansarea în România a uneia dintre cele mai importante lucrări de homeopatie ale momentului, “Homeopatie şi Prescripţie Oficinală”. Autoarea cărţii, doamna Michèle Boiron, a sosit astăzi, 27 septembrie, în ţara noastră, în premieră, pentru lansarea volumului. Doamna Michèle Boiron este fiica fondatorului Laboratoarelor Boiron şi a urmat tradiţia familiei, fiind farmacistă, iar după 40 de ani de experienţă a devenit, conform propriilor spuse, un “globtrotter de promovare a produselor homeopatice“.

Laboratoarele Boiron sunt prezente în România din anul 1997, iar filiala de promovarea a acestor produse a fost înfiinţată în anul 2000. În 2011, Boiron România a avut o cifră de afaceri de 8.700.000 de euro, iar anul acesta se estimează o creştere de circa 17,4%, urmând să depăşească 10.000.000 de euro.

“Obiectivul nostru pentru România este acela de a creşte notorietatea medicamentelor homeopatice, ca alternativă terapeutică eficientă, pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii, cât şi pentru marele public”, a declarat doamna Ştefania Popescu, director de Marketing şi Comunicare Boiron România.

Pe piaţa de profil din ţara noastră, Boiron este prezent cu 15 medicamente homeopatice cu nume de marcă înregistrate. Dintre acestea, cele mai cunoscute branduri sunt Oscillococcinum (locul 7 în medicaţia de răceală şi gripă), Stodal (locul 7 în rândul medicamentelor contra tusei) şi Sedatif PC (locul 2 în categoria medicamentelor OTC destinate stresului, anxietăţii şi tulburărilor de somn).

Doamna Michèle Boiron a fost însoţită la conferinţa de presă de domnul Jean François Lurol, director de Comunicare Grup Boiron, şi de Silvia Măinescu, director Boiron România.

În 1932, fraţii Henri şi Jean Boiron au creat la Paris Laboratorul Central Homeopatic, care a devenit în cei 80 de ani care au trecut unul dintre cei mai importanţi producători de produse homeopatice din lume, prezent în 100 de ţări.

Comentarile sunt inchise