7 pași pentru o cafea mai bună

Dacă te comporți ca majoritatea băutorilor de cafea, atunci cu siguranță crezi că deja deții secretul pentru obținerea celei mai bune cafele. Așa o fi, dar nu e exclus să ai nevoie totuși și de ceva îmbunătățiri.

Așadar, iată care sunt principalii pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține cea mai bună cafea:

1. Folosește boabe de calitate

Sub nicio formă nu cumpăra cafea boabe de alimentară! Poate părea ciudat sau o afirmație destul de radicală, dar nu este chiar așa. În primul rând, motivul pentru care nu ar trebui să cumperi cafea de la magazinele de cartier este că aceasta nu este proaspătă, iar prospețimea joacă un rol important în obținerea celei mai bune cafele.

Dacă ai posibilitatea, achiziționează-ți cafeaua de la magazine specializate. Așa poți obține mai multe informații cu privire la prospețimea boabelor și în plus ai acces și la sortimente mai speciale.

2. Macină cafeaua exact înainte de folosire

Știu că e mai comod să râșnești toate boabele odată și să ai cafeaua la îndemână de fiecare dată când vrei să savurezi o ceașcă din această licoare, însă este mult mai bine să râșnești doar câte puțin, de fiecare dată când faci cafeaua. Astfel vei obține o aromă mult mai intensă și te vei bucura mai mult de nutrienții benefici pentru sănătate.

3. Măsura corectă

Cântărește cafeaua înainte să o râșnești. Pentru a obține o cafea aromată, cu gust bogat, ar trebui să folosești aproximativ 22 de grame de boabe pentru fiecare 230 ml de apă rece. Evident că, în funcție de gust, poți face o cafea mai tare sau mai slabă, însă acesta este un bun punct de plecare.

4. Alege cu grijă și apa

Nu te speria, nu te trimit după apă de izvor. Apa de la robinet (dacă e și filtrată e și mai bine) merge foarte bine. De menționat că nu este indicat niciun tip de apă minerală plată. Aceasta poate modifica gustul cafelei din cauza conținutului de minerale.

5. Așteaptă să se răcească

Nu de tot, ci până la aproximativ 170 de grade. Asta nu înseamnă că trebuie să folosești un termometru. În 5-10 minute de la preparare cafeaua ar trebui să fie numai bună de sorbit.

6. Bea cafeaua neagră

Pentru majoritatea oamenilor cafeaua neagră este imposibil de băut. Și asta nu pentru că în general cafeaua neagră este rea la gust, ci pentru că în general cafeaua este de proastă calitate și are nevoie de zahăr, lapte sau creme pentru a putea fi consumată. O cafea de calitate, însă, chiar dacă va fi amară, va avea o aromă incredibilă cu care te vei obișnui în timp și nu vei mai simți nevoia să adaugi zahăr.

7. Aruncă resturile

Boabele de cafea mai vechi de 21 de zile (de la prăjire) vor avea un gust amar și o aromă nu prea plăcută, așa că dacă ești amator de cafea de calitate, nu folosi boabele după această perioadă.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.