60% dintre liderii de business din Romania considera inovatia un factor decisiv pentru succes

accelerate_bannerProiectul european de cercetare-inovare ACCELERATE urmareste transformarea inteligenta a afacerilor din domeniul IT prin adoptarea masiva a celor mai recente inovatii tehnologice

Ultimii ani au adus inovatii spectaculoase in domeniul tehnologiei, majoritatea fiind considerate esentiale pentru succesul in afaceri. Industria IT se mentine pe un trend ascendent si matur, devenind atat de populara, incat este greu sa ne imaginam cum ar putea un business sa functioneze fara ea.

Conform statisticilor publice, liderii de business din Romania recunosc importanta inovatiei pentru succesul companiilor pe care le conduc, aproximativ 60% dintre ei afirmand ca inovatia are un impact mare si foarte mare in aceasta privinta. 78% dintre respondentii din industria IT sunt foarte increzatori in perspectivele acestui domeniu.

Totusi, inovarea si lansarea pe piata implica mai mult decat dezvoltarea de noi tehnologii. Succesul in afaceri depinde in continuare de capacitatea de a oferi clientilor produsele si serviciile de care au nevoie si pentru care, extrem de important, sunt dispusi sa si plateasca. Mai mult ca oricand, companiile cauta in mod sistematic potrivirea ideala intre dezvoltarea de produs, inovarea tehnologica si cererile din piata.

Proiectul ACCELERATE (Platforma pentru accelerarea intrarii pe piata a produselor din industria ICT) contribuie semificativ la transformarea fundamendala a unei afaceri in domeniul IT prin dezvoltarea unei platforme software care va pune laolalta servicii si informatii pe care companiile, in mod special start-up-urile, se bazeaza de obicei in procesul de lansare pe piata (GO-TO-MARKET).

Utilizatorii platformei vor beneficia de un sistem expert care ii va ajuta sa identifice modalitatile de accelerare a intrarii pe piata si le va pune la dispozitie instrumentele, metodologiile, indicatorii de performanta, precum si exemplele de povesti de succes, care sa raspunda nevoilor identificate.

Acest proiect european de cercetare-inovare este coordonat de VTT Technical Research Centre of Finland (Finlanda), parteneri fiind AAC Global (Finlanda), Aptual Oy (Finlanda), Bittium Wireless Oy (Finlanda), F-Secure (Finlanda), Inno-W (Finlanda), Lappeenranta University of Technology (Finlanda), BEIA Consult International (Romania), SIVECO Romania (Romania), CogniStreamer (Belgia), SIRRIS (Belgia), Zenjoy BVBA (Belgia), University of Mondragon (Spania), Planet Media (Spania), SIVSA Soluciones Informáticas (Spania), TE Connectivity (Belgiua), Tobagos (Franta), VIFIB SARL (Franta). Demarat in iulie 2014, proiectul ACCELERATE se va finaliza in noiembrie 2016. Consortiul romanesc este format din companiile SIVECO Romania si BEIA Consult International.

In etapa curenta a proiectului, asociata perioadei decembrie 2015 – mai 2016, in cadrul use-case-ului romanesc, SIVECO Romania are responsabilitatea dezvoltarii platformei ACCELERATE de tip Business Intelligence care va gazdui instrumentele si mediile virtuale necesare start-up-urilor. Companiile vor avea astfel acces la servicii bazate pe inovatie tehnologica, procese avansate si tehnologii noi de software, care sa conduca la adoptarea masiva a instrumentelor si metodologiilor de accelerare in industria tehnologica europeana, de reducere a ratei de esec in afacerile noi, de crestere a numarului de afaceri noi deschise de grupul tinta si de sprijinire a initiativelor locale de dezvoltare economica.

BEIA Consult International a elaborat, in etapele anterioare ale proiectului, cazurile de utilizare pentru platforma ACCELERATE prin participarea la diverse evenimente dedicate acestei teme, identificand provocari cu care se confrunta start-up-urile.

De asemenea, au fost definite principalele categorii de grupuri cointeresate, respectiv intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri ce doresc sa lanseze pe piata un nou produs, organizatii non profit, studenti, incubatoare de afaceri sau alte entitati interesate de serviciile platformei ACCELERATE, inclusiv furnizori de cursuri.

“SIVECO Romania este coordonatorul consortiului din Romania si joaca un rol important in desfasurarea proiectului. Prin intermediul componentelor software dezvoltate de noi cu ajutorul unor metodologii precum SCRUM, platforma va dispune de instrumente ce vor sprijini parti ale procesului de accelerare a dezvoltarii companiilor, de servicii care vor asigura accesul la date ce sustin performanta proceselor de lansare pe piata si care sunt specifice cautarii partenerilor de afaceri, precum si de instrumente de management de proiect. Utilizatorii platformei vor avea un acces facil la toate aceste informatii si date, fiind partajate, transferate si asimilate intr-un ritm alert.”, a declarat Monica Florea, director de proiect din cadrul SIVECO Romania.

 Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

SIVECO Romania este specializata in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

 

Comentarile sunt inchise