6 sfaturi pentru intretinerea unei piscine toamna

intretinerea unei piscinei toamna

Mentinerea unei piscine curate este un aspect extrem de important chiar daca sezonul de vara a trecut si nu mai petrecem atat de mult timp in jurul bazinului de inot. Intretinerea si pe perioada toamnei vine ca un lucru firesc in conditiile in care schimbarea vremii impune anumite masuri care trebuie luate pentru pastrarea piscinei in conditii optime de curatenie.

Pool Master are 6 sfaturi pentru a va mentine piscina in forma excelenta si pe timp de toamna:

1. Mentineti echilibrat nivelul ph-ului

In mod normal, nivelul de pH al unei piscine ar trebui sa fie cuprins intre 7.2 și 7.6. Puteti folosi testere pentru stabilirea nivelului acestuia, apoi sa adaugați tratamentul adecvat pentru a aduce piscina la nivelul corect.

2. Curatati piscina

In ceea ce priveste curatarea piscinei, este important sa periati peretii si podeaua acesteia si apoi sa aspirati intregul bazin. Algele se inmultesc mai repede in apa necurata, asa ca nu uitati sa curatati zonele in care acestea se aduna, precum si cosul de scurgere al pompei.

3. Curatati filtrul

Asigurati-va ca filtrul piscinei este curat, deoarece orice depunere de grasimi sau ulei se va intari peste iarna si va face ca filtrul sa fie mai greu de curatat in lunile mai calde. Mai mult, eficienta sa la nivel general va fi redusa.

4. Protejati-va de alge

O alta recomandare se refera la folosirea unui algicid potrivit pentru piscina. Adaugarea de antialge cu limpezire  va spori si va prelungi eficacitatea clorului.

5. Acoperiti piscina

Acoperirea piscinei va preveni pierderea de apa si va opri, de asemenea, resturile de a intra in bazin. Asigurati-va ca aveti o acoperitoare pentru piscina de buna calitate! La Pool Master puteti alege dintr-o serie de echipamente piscina care sa asigure mentirea in parametrii optimi a bazinul si in sezonul rece.

6. Mentineti-va programul de intretinere pentru piscina 

Dupa toate aceste operatiuni, este important sa va respectati un program de intretinere, chiar daca este frig si nu se foloseste piscina. O data pe saptamana, este important sa faceti o inspectie vizuala rapida a bazinului pentru a va asigura ca toate echipamentele functioneaza corect. 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.