5 strategii care te vor ajuta sa castigi la fotbal de masa

La fel ca in cazul oricarui sport sau joc, intotdeauna poti gasi noi solutii care te pot ajuta sa te bucuri de o victorie. Asadar, pentru ca nici fotbalul de masa nu face exceptie, iata cateva strategii pe care le poti pune in practica la urmatoarele meciuri.

Daca ai planificat o noua intalnire cu prietenii pentru un mini-campionat de fotbal de masa, dar te-ai plictisit sa tot pierzi, sfaturile de mai jos te vor ajuta sa scapi cu imaginea nepatata de data aceasta.

1. Invata sa servesti

Multi dintre cei care joaca fotbal de masa la nivel de amatori nu stiu ca au posibilitatea de a-si pasa tot lor si nu direct adversarilor. Pentru asta insa, trebuie sa ai un control foarte bun al mingii si al jucatorilor.

Cum trebuie sa procedezi? In loc sa servesti direct adversarului, invarte mingea in asa fel incat sa ajunga la a 5-a tija de joc. De acolo poti incerca o noua pasa, castigand astfel mai mult timp pentru a-ti calcula miscarile si a intra in ofensiva.

2. Invata sa pasezi

Nu intotdeauna trebuie sa pasezi in mod direct, agresiv catre poarta adversarului. Atunci cand te simti incoltit si trebuie sa iti regandesti strategia, este important sa inveti sa pasezi de la tija cu 5 jucatori la cea cu trei. In acest fel iti vei creste sansele de a marca un gol, caci distanta pana la poarta adversarului este mai mica si ai de trecut printre mai putini jucatori ai echipei adeverse.

3. Exerseaza lovitura de gratie

Este greu sa stapanesti foarte bine toate secretele fotbalului de masa, mai ales daca esti novice. Asadar, nu trebuie sa iti pierzi timpul incercand sa gasesti solutii pentru toate pozitiile din care poti suta. Pune-ti la punct, in schimb, o singura lovitura pe care sa te poti baza de fiecare data cand vrei sa intri in avantaj. Dupa ce ai inceput sa stapanesti aceasta lovitura, cu timpul poti invata si altele, fara probleme. Pana atunci insa este bine sa ai spatele asigurat.

4. Nu pierde mingea din ochi

Unul dintre secretele acestui joc este sa stii tot timpul unde este mingea si cum o poti recupera astfel incat sa iti cresti sansele de castig. Asadar, data viitoare cand mai esti in jurul unei mese de fotbal alaturi de prieteni, nu te mai lasa distras; concentreza-te asupra jocului.

5. Controleaza-ti corpul

In afara de tacticile de pe masa de joc, pentru a te bucura de victorie, trebuie sa fii atent si la pozitia corpului si mai ales a bratelor. In functie de felul in care te pozitionezi si manevrezi tijele poti reusi un sut de milioane sau poti pierde mingea in favoarea adversarului. Pentru inceput, ai grija sa nu tii prea strans manerele tijelor, astfel incat sa ai mai multa libertate de miscare. Ulterior, poti incerca noi miscari, mai complicate, precum manevrarea manerului cu palma deschisa sau tot felul de miscari din incheietura mainii.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.