5 motive sa vizitezi Timisoara

5 motive sa vizitezi Timisoara

 

Te intrebi de ce sa vizitezi Timisoara si inca nu iti gasesti suficiente motive?  Iti dau doar 5 argumente, restul le vei descoperi singur la fata locului!

 

 

  • Arhitectura ce te face sa te simti ca in Austria

 

 

Clădirile sunt elegante, cu arhitectura penduland intre baroc si secesionism. Cartierul Fabric, vechi si divers, te intoarce in timpurile burgheziei timpurii.

 

Timisoara este pur si simplu impanzita cu castele superbe. E drept, o parte dintre ele ar trebui renovate.

 

  1. Cele trei piete centrale sunt magnifice

 

Piata Unirii, Libertatii si Victoriei le puteti considera ca o salba de cladiri vechi, din perioade istorice si arhitecturale diferite. Piata Unirii cu Domul Catolic si cladirile baroce este o adevarata bijuterie.

 

Pe de alta parte, Piata Libertatii este chiar locul Libertatii noastre. Teatrul si Mitropolia vegheaza piata.

 

  1. Lacasurile de cult te indeamna la reculegere

 

Lacasurile de cult sunt din alta sfera de reculegere. Domul Catolic este monumental prin arhitectura, profund prin linistea din interior. Biserica Millenium este impozanta, dominanta, dar atat de simpla in interior si te inspira la rugaciune, chiar de este catolica sau ortodox. Mitropolia este impunatoare prin turlele inalte, frumos ornamentata, amintind cumva de bisericile rusesti.

 

  1. Bei Timisoreana la ea acasa

 

Un tur al orasului Timisoara nu e complet daca nu ati baut o bere la Curtea berarilor, langa fabrica Timisoreana. Carnati si bere, te simti fix ca in Germania.

 

  1. Canalul Bega

 

Canalul Bega este foarte bine amenajat si iti permite o plimbare relaxanta. De-a lungul raului sunt banci si aranjamente urbane care te indeamna sa iti petreci timpul pe malul apei.

 

Calatorie placuta!

Comentarile sunt inchise