5 motive sa optezi pentru un ciubar din lemn

ciubar din lemnCiubarul din lemn reprezinta una dintre variantele la care apeleaza tot mai multi dintre cei care doresc sa isi amenajeze un spatiu de relaxare. In timp ce construirea unei piscine clasice necesita investitii mai mari, dar si un spatiu mai extins, ciubarul din lemn constituie o alternativa avantajoasa.

Iata care sunt 5 dintre cele mai importante motive pentru care e eficient sa optezi pentru un ciubar din lemn.

  1. Design simplu

Ciubarul din lemn are un design simplu care il face usor de integrat in orice curte. Cazanele sunt produse in diferite forme si dimensiuni, astfel ca pot fi pozitionate cu usurinta in spatii diverse.  Materialul de constructie este natural, lemnul avand un miros placut si o culoare calda. Astfel, designul acestuia va permite sa fie amplasat in orice tip de curte si va arata confortabil si elegant.

  1. Beneficii asupra sanatatii

Lemnul este o parte extrem de importanta a productiei de ciubere. Pe langa faptul ca este material de constructie puternic, practic si durabil, acesta este benefic si pentru sanatatea umana. De exemplu, in cazul ciuberelor din molid, inhalarea vaporilor de ulei esential de molid reduce anxietatea si imbunatateste starea de spirit. Uleiul esential de molid este folosit pe scara larga in aromoterapie. Acesta amelioreaza simptomele infectiilor tractului respirator superior si intareste sistemul imunitar.

  1. Incalzire rapida

Ciubarul din lemn este disponibil atat in varianta cu soba incorporata, cat si cu soba exterioara. In cazul primeia dintre ele, ciubarul este impartit in doua zone: una pentru soba si alta separata de un gard de protectie, pentru baie.

In ceea ce priveste incalzirea, trebuie precizat ca viteza de crestere a temperaturii depinde de mai multi factori. Diametrul cazii, cantitatea de apa, temperatura exterioara, dar si tipul de lemn de foc sunt variabile care influenteaza timpul de incalzire al apei.

  1. Pret avantajos

Pe langa toate aceste aspecte, costul unui ciubar din lemn este considerabil mai redus fata de pretul unei piscine, de exemplu. Trebuie luat in considerare ca pretul acestuia poate varia in functie de anumite caracteristici ale ciubarului. Diametrul, modul de incalzire, precum si lemnul din care este construit sunt aspecte care influenteaza costul unui ciubar.

  1. Relaxare

Ultimul dintre motivele referitoare la alegerea unui ciubar din lemn se refera la relaxare. Plasarea acestuia in gradina va ofera oportunitate de a petrece seara placuta intr-o atmosfera extrem de confortabila. Dupa o zi lunga de lucru sau joaca, atat adultii, cat si copiii se pot bucura de o baie care va deveni cel mai bun remediu pentru frig, stres si oboseala.

Cei care opteaza pentru un ciubar de lemn trebuie sa il ingrijeasca in mod corespunzator. Durabilitatea acestuia depinde in mare parte de cat de corect este folost de-a lungul timpului. Recomandat este sa nu lasati ciubarul fara apa mai mult de o saptamana si sa evitati amplasarea altor dispozitive sau sisteme de incalzire langa soba pentru ca lemnul nu se descurca foarte bine cu diferente mari de temperatura si umiditate. Nu in ultimul rand, pentru ca ciubarul sa reziste mult timp, este indicat sa nu fie folosite substante abrazive de curatare pentru a putea conserva stratul protector al lemnului.

La Pool Master, poti alege dintr-o gama variata de ciubere, unele dintre produsele spa si welness cu o popularitate crescuta. Tot ce trebuie sa faceti dupa este sa umpleti cada cu apa, sa puneti niste lemne in soba si sa va bucurati de un moment de relaxare.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.