5 motive pentru care campaniile tale de content marketing nu au succes

Investești destul de mulți bani în content marketing, dar nu te bucuri de roadele muncii tale? Află care ar putea fi cauzele pentru care se întâmplă asta citind articolul de mai jos.

Content marketing

1. Nu faci, defapt, content marketing

Scopul content marketingului este să marketezi o afacere astfel încât să obții rezultatele dorite. Dacă atingerea obiectivelor pe care ți le-ai stabilit la începutul afacerii nu este motivul pentru care produci conținut, atunci înseamnă că faci doar blogging. Această distincție nu este mereu înțeleasă și de aceea campaniile de content marketing nu au rezultatele scontate.

Majoritatea creatorilor de conținut nu înțeleg acea parte a content marketingului care atrage prospecții în pâlnia de vânzări. Astfel, pentru fiecare stadiu al pâlniei de vânzări este necesară crearea unui tip diferit de conținut. Dacă nu produci conținut care să susțină diferitele stadii ale pâlniei de vânzări, atunci nu faci content marketing.

2. Nu există piață pentru produsul tău

Acest lucru se întâmplă atunci când produsul tău reprezintă o soluție pentru o problemă inexistentă (sau pe care nu ai identificat-o încă) sau atunci când acesta nu rezolvă o problemă cu care se confruntă consumatorii.

Pentru a nu ajunge în acest punct, este esențial să identifici grupul țintă căruia te adresezi și nevoile cu care se confruntă acesta. În caz contrar, nu vei reuși să vinzi indiferent cât de bun este produsul tău și campania de content marketing care îl promovează.

3. Campania de content marketing este prea scurtă

Chiar dacă unele afaceri se pot bucura de succes de pe urma unei campanii scurte de content marketing, de cele mai multe ori aceasta este o activitate de lungă durată. Și este de așteptat să fie așa, deoarece trebuie să creezi conținut pentru toate etapele pâlniei de vânzări, inclusiv pentru campaniile post vânzare.

4. Nu postezi în locurile potrivite

Odată ce ai identificat care este audiența căreia te adresezi, încearcă să îți dai seama și unde îi găsești mai exact pe utilizatori. De exemplu, dacă grupul tău țintă este format din tineri pasionați de tehnologie, îi poți găsi pe blogurile specializate, pe youtube și, evident, în social media. De asemenea, este foarte probabil ca aceștia să folosească dispozitive mobile pentru a face diverse achiziții, așa că trebuie să îți adaptezi conținutul încât să fie cât mai mobile friendly.

5. Conținutul este de proastă calitate

Vrei să obții rezultate bune de pe urma campaniilor de content marketing? Investește în asta: timp, resurse și efort. Nimic nu strică cheful consumatorilor de a face o achiziție decât un conținut de proastă calitate, așa că nu alege calea mai ușoară căci tot tu vei avea de pierdut în final. Așa cum am spus, investește timp și bani pentru crearea unui conținut de calitate, orientat către nevoile clienților de-a lungul pâlniei de vânzări, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.