42 de tineri din 6 țări europene au participat la un proiect de 10 zile la Bodo, în Județul Timiș

Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor – IRDT a desfășurat un schimb de tineri, în perioada 23 august – 1 septembrie 2017,  în localitatea Bodo din județul Timiș.

 

Schimbul de tineri face parte din proiectul Learning to speak your mind: Efficient and Effective Communication, care are ca scop dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de vorbire în public, argumentare și comunicare eficientă în rândul tinerilor din Uniunea Europeană. În cadrul proiectului 42 de tineri din 6 țări europene (Italia, Grecia, Croația, Slovenia, Letonia și România) au participat timp de 10 zile la ateliere și activități interactive de public speaking. Tinerii au fost selectați în urma unui formular de aplicare de organizațiile partenere din fiecare țară.

Proiectul i-a ajutat pe tinerii participanți să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele de comunicare în domeniul dezbaterii argumentative, să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele de public speaking, dar și cele de oratorie, argumentare și gândire critică. Proiectul va continua și în luna septembrie când alți 42 de tineri din cele 6 țări vor veni în România pentru a participa la cea de-a doua activitate a proiectului.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, proiecte de mobilitate – acțiunea cheie 1, domeniul tineret.

***

 

Pentru mai multe informații:

Roxana-Elena SZOGI

0771592296

Institutul Roman pentru Dezvoltarea Tinerilor – IRDT are ca scop dezvoltarea continua, personală, academică, culturală şi profesională a tinerilor.

IRDT promovează valori care țin de: egalitatea de şansă a membrilor comunității; dezvoltarea durabilă a comunităţii; combaterea excluziunii sociale; voluntariat şi educaţie nonformală; creativitate şi antreprenoriat; artă şi cultură.

Institutul a fost fondat în Timișoara, România în 2014. Este activ implicat în elaborarea  politicilor publice în domeniul tineretului.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.