4 din 5 romani cred ca experienta la angajare este importanta! Afla motivele!

Un studiu recent realizat arata ca aproximativ 4 din 5 romani care au participat de curand la un interviu spre angajare considera ca experienta in domeniu cantareste extrem de mult in viziunea marilor angajatori. Acesta este si motivul pentru care tot mai multi aleg calea mai usoara, optand pentru joburi care nu pun accentul pe calificari, diplome ori recomandari de la persoane de interes.

Totusi, care sunt motivele pentru care unei persoane lipsite de experienta in munca nu i se da nicio sansa la un job in care isi doreste sa evolueze? De ce majoritatea angajatorilor considera ca oamenii care vin la interviu trebuie sa aiba la indemana activitati care sa ii recomande pe un anumit post? Si, cum ramane cu studentii care abia au iesit de pe bancile facultatii?

Iata in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai importante lucruri pe care le cauta majoritatea angajatorilor intr-un CV.

5 aspecte care conteaza la angajare!

Cercetatorii au ales sa se focuseze pe cele mai importante 5 puncte care conteaza in viziunea angajatorilor in anul 2017. Astfel, cei care au aplicat pentru un interviu programat in perioada urmatoare, trebuie sa aiba in vedere cele 5 ponturi de mai jos pentru a putea fi pregatiti in fata intervievatorilor:

  1. Cursurile de specializare dau foarte bine in CV. Motivul? Ei bine, cu cat un CV include mai multe diplome, cu atat aplicantul are mai multe sanse la angajare. Astfel, daca pana acum sa fii frizer, ori coafeza insemna pur si simplu indemanare si creativitate, acum, ai nevoie de mult mai mult intrucat clientii par sa devina din ce in ce mai pretentiosi cand vine vorba de tunsori, coafuri si culori inedite de par. De aceea sunt la mare cautare cursurile de frizerie si coafor pentru cei care isi propun o viitoare cariera in domeniu. Bineinteles ca astfel de cursuri nu se limiteaza doar la saloanele de infrumusetare, iar cursantii cursurilor Rina Fashion cunosc importantii unor asemenea cursuri de formare in domeniu. Firmele serioase sunt la curent cu tot ceea ce se cere pe piata muncii, asa ca, pentru a-si pregati echipele, acestea organizeaza sau propun diverse cursuri de informare pentru cei care isi doresc sa invete mai mult.Imagini pentru courses
  1. Voluntariatul dovedeste implicare. A face voluntariat inseamna sa rupi din timpul liber pentru a te implca intr-o activitate din proprie initiativa, fara sa primesti ceva la schimb. O astfel de atitudine este extrem de apreciata de angajatorii care considera ca o persoana care are la activ adeverinte ce atesta activitati de acest gen intruneste calitatile ideale pentru a putea face parte dintr-o echipa proactiva.
  1. Studiile in domeniu: un mare plus. Angajatorii considera ca la interviu au prioritate cei care au studiat la facultate cursuri pregatitoare in acest sens. Asadar, de exemplu, cei care opteaza pentru un post de resurse umane ar trebui sa aiba in CV o facultate cu profil umanist, care sa sustina cunostintele esentiale pe care ar trebui sa le aiba un angajat in domeniu. Foarte multi cred ca si masterul ar trebui sa sustina directia in care aplicantii vor sa evolueze.Imagini pentru courses
  1. Experienta in munca e un avantaj. Desi nu toti angajatorii mentioneaza importanta acestui aspect, totusi, experienta este cea care, de cele mai multe ori, face diferenta intre aplicanti. Sunt lideri care considera ca persoanele care s-au confruntat cu stresul si responsabilitatile unui job, sunt mult mai pregatite sa fie angajate, acesta fiind si motivul pentru care isi indreapta atentia catre persoanele care au cel putin un job in CV.
  1. Activitati extracurriculare. Acest ultim punct este dedicat in primul rand studentilor care cred ca studiile sunt de ajuns intr-un CV. In ultima perioada, angajatorii par a avea tot mai multe pretentii de la viitorii aplicanti, mai ales ca acum exista posibilitatea de a face ceva pentru cariera lor inca din perioada facultatii. Conferintele, olimpiadele si concursurile, asociatiile studentesti si internship-urile reprezinta oportunitati extraordinare pentru tinerii care viseaza la cariere de succes. Acestea din urma arata foarte bine pentru un angajator care isi doreste oameni pregatiti, dornici sa invete si sa evolueze.

Iata cele mai importante 5 repere dupa care se ghideaza angajatorii aflati fata in fata cu candidatii care au aplicat pentru un job. Bineinteles ca exista si joburi care nu pun mare pret pe aceste calificari, insa este de la sine inteles ca si motivatia de la birou se va afla in stransa legatura cu cerintele angajatorului. Astfel, salariul, eventualele bonusuri si posibilitatea de evolutie intr-o firma se pot deduce in functie de cerintele celor care propun anunturile spre angajare.Imagini pentru hairdresser

Comentarile sunt inchise