3 sfaturi pentru a alege sauna cu infrarosu potrivita

sauna cu infrarosu

Achizitionarea unei saune poate fi o investitie destul de mare, insa si beneficiile asupra sanatatii sunt multiple. O alegere informata este esentiala, asa ca iata 3 sfaturi pentru a alege sauna cu infrarosu potrivita:

1. Calitatea lemnului

Unul dintre elementele de care trebuie sa tii cont este tipul de lemn utilizat la constructia saunei. In mod traditional, saunele sunt construite din lemn de cedru sau un lemn similar de inalta calitate. Cedrul produce un ulei natural care il protejeaza atat de insecte, cat si de deteriorare. Lemnul de acest tip este foarte durabil si are bune proprietati termoizolante. In plus, contribuie la mentinerea unei umiditatii optime a aerului.

Un alt lemn folosit este hemlock canadian, un materialul ce contine rasina si nu produce miros. Acesta este des folosit in realizarea saunelor moderne.

2. Sistemul de incalzire

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este numarul de incalzitoare, materialul din care sunt confectionate si modul in care sunt distribuite.

Cand vine vorba de furnizarea de caldură pentru o saună, caldura infrarosie este generata de un anumit element de incalzire. Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegi cel mai rentabil element de incalzire.

Incalzitoarele infrarosii ceramice sunt elemente de incalzire ce functioneaza prin incalzirea unei tije ceramice sau a unui panou. Acest material ceramic emite apoi caldura infrarosie care incalzeste sauna. Acestea sunt de lunga durata si creeaza o cantitate mare de caldura an infrarosu.

Incalzitoarele infrarosii cu fibra de carbon sunt fabricate din panouri sau tije din fibra de carbon. Un avantaj al acestora este ca distribuie caldura mai uniform decat un încalzitor ceramic, desi la o temperatura generala mai scazută.

3. Forma saunei

Desi poate parea un aspect banal, forma saunei trebuie luata in considerare, mai ales daca nu dispui de foarte mult spatiu. De exemplu, unele unitati de colt arata minunat, dar au foarte putin spatiu pentru picioare si uneori pot fi incomode pentru un numar mai mare de persoane.  Pe de alta parte, daca ai o locuinta incapatoare,  poti opta pentru majoritatea modelelor si nu trebuie sa mai tii cont de aspecte ce tin de spatiu.

Cabinele cu sauna cu infrarosu sunt o modalitate excelenta de a imbunatati sanatatea folosind caldura uscata pentru a detoxifica, pierde in greutate si reduce durerile si tensiunea arteriala ridicata. Vizitarea unei saune este o modalitate excelenta de a te bucura de toate aceste beneficii pentru sanatate, insa detinerea unei saune personale acasă este si mai convenabila.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.