3 pasi de urma pentru un machiaj profesional

Fie ca alegem sa ne facem o programare intr-un salon specializat in produse de machiaj profesional, fie ca alegem sa realizam un machiaj profesional chiar acasa, este important sa tinem cont de cateva aspecte care pot afecta sau imbunatati machiajul.

In ziele noastre, purtarea unui machiaj a devenit foarte important, fie ca este vorba de un machiaj mai complex sau unul simplu, deoarece aplicam produse direct pe pielea fetei si trebuie sa ne asiguram ca acestea au si un rol benefic. Mai mult decat un rol de infrumusetare, aplicarea unui fond de ten poate sa protejeze pielea noastra de razele solare, de impuritati si sa si uniformizeze tenul.

 

Curatarea tenului si hidratarea

Inainte de a aplica orice produs pe ten, trebuie sa ne asiguram ca pielea noastra este curata si hidratata. Pregatirea tenului pentru machiaj profesional este cea mai importanta etapa, deoarece ne vom asigura ca pielea nu va vi afectata de produsele folosite. Demachierea este necesara in fiecare zi, chiar si atunci cand nu folosim produse de make up, deoarece curatarea tenului este necesara oricand, tenul fiind expus la diverse impuritati pe toata durata zilei. Trebuie sa ne asiguram ca in timpul noptii tenul nostru este curat si demachiat perfect, nu doar atunci cand avem nevoie de un machiaj profesional. Al doilea pas foarte important este hidratarea pielii: fie ca alegem o masca profesionala, fie ca aplicam o crema pe care deja o folosim, este important sa uniformizam tenul si sa ne asiguram ca pielea fetei are un aspect ingrijit si curat. Dupa ce lasam crema sau masca sa actioneze timp de cateva minute (depinde si de tipul produsului), putem cu un servetel uscat sa indepartam excesul de produs si sa pregatim tenul pentru un machiaj profesional.

machiaj profesional

Nuante si texturi potrivite

Fie ca optam pentru un machiaj profesional realizat intr-un salon de specialitate, fie ca alegem sa ne machiem acasa, este foarte important sa folosim o textura si o nuanta potrivita pentru tenul nostrum. Daca avem un ten gras, vom folosi un fond de ten matifiant sau compact, daca avem un ten uscat ne vom asigura ca folosim un produs cremos, hidratant, iar in cazul tenului mixt putem folosi un fond de ten normal. Ceea ce este foarte important este ca produsul folosit sa aibe factor de protectie mare. Mai presus decat un machiaj profesional care arata stralucitor, nu trebuie sa neglijam protejarea pielii noastre.

 

Farduri in functie de culoarea ochilor

Sunt cateva combinatii de culori care pot schimba radical un machiaj profesional, mai ales daca acestea sunt alese in functie de culoarea ochilor. Astfel, ochii caprui vor fi fi pusi in lumina daca vom alege nuante precum verde, violet inchis, nude sau auriu. In cazul ochilor albastri,sau verzi un machiaj profesional va fi complet daca vom folosi culori puternice, contraste si nuante de mov, roz, culori calde in general. Indiferent de culoarea ochilor, trebuie sa avem in vedere faptul ca fardul trebuie aplicat uniform si nu din abundenta.

Realizarea unui machiaj profesional este complex, insa daca vei urma acesti pasi cu siguranta look-ul final va fi unul spectaculos.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.