3 Motive principale pentru care este recomandat sa alegem intotdeauna piese auto originale

Utilitatea unei masini, indiferent de marca sau de performantele oferite este unul dintre acele mijloace de transport care ne sunt mereu la dispozitie si care ne ofera tot confortul necesar in timpul deplasarilor. O masina insa reprezinta totodata si o responsabilitate destul de mare daca vrem ca acestea sa fie mereu perfect functionale si sa ne ofere cele mai bune performante. Apar insa momente in care anumite parti componente, sau piese auto, asa cum le spunem in mod colocvial se defecteaza in ciuda eforturilor noastre de a le pastra perfect functionale, aspect care ne pune automat in situatia de a investi diverse sume in altele noi. Piata pieselor auto este una foarte generoasa, motiv pentru care deciziile pe care le avem le luat in acest nu sunt intotdeauna dintre cele mai simple.

Piesele auto se regasesc intr-o gama foarte diversificata si in portofoliile magazinelor online, la care aparent apelam din ce in ce mai des, din motive cat se poate de evidente. Un magazin online care comercializeaza piese auto originale este si Autolux.ro, magazin unde vei putea regasi cea mai mare gama de piese auto originale pentru toate tipurile de autovehicule.

De ce ne recomanda insa producatorii sa ne indreptam atentia inspre piesele auto originale si nu inspre cele contrafacute?

Diferenta remarcabila in ceea ce priveste calitatea.

Calitatea este unul dintre factorii peste care nu putem trece pur si simplu cu vederea avand in vedere ca la mijloc este vorba despre functionalitatea masinii, dar mai important despre siguranta noastra. O piesa auto de calitate este o piesa care respecta toate standardele calitative impuse si care in conditii de utilizare normala are o durata de viata mult mai indelungata decat cele contrafacute. Un exemplu elocvent in acest sens ar putea fi placutele de frana. Un set de placute de frana contrafacute va ceda de 3 ori mai repede decat un set de placute de frana originale, un lucru destul de alarmant am putea spune.

Raport calitate pret foarte echilibrat.

Pretul este de foarte multe ori unul dintre principalii factori de decizie, chiar si atunci cand vorbim despre achizitii importante, precum sunt piesele auto. Un lucru pe care este foarte important sa il intelegem este faptul ca aceste piese auto originale ofera cel mai bun echilibru intre calitate si si pret. Este adevarat ca de cele mai multe ori piesele contrafacute ne atrag prin prima preturilor foarte avantajoase, insa este important sa avem in vedere si factorul calitate.

Piesele auto originale vin la pachet cu un certificat de garantie.

Certificatul de garantie este de asemenea un lucru peste care nu ar trebui sa trecem cu vederea avand in vedere ca pot aparea situatii in care, chiar si piesele din aceasta categorie se pot defecta. Lucrurile insa se pot remedia destul de simplu atunci cand dispunem de un certificat de garantie de la producator, care va remedia de indata piesa auto sau o va inlocui dupa caz. Acest lucru din pacate se intampla foarte rar in situatia pieselor contrafacute care nu dispun de astfel de certificate si care se defecteaza mult mai frecvent.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.