3 lucruri esentiale pentru o dimineata perfecta

Stim cu totii ca productivitatea si starea noastra de bine pe timpul unei zile depinde foarte mult de cum am dormit in noaptea precedenta si cum ne petrecem primele minute ale diminetii. Desi de multe ori nu constientizam, joggingul de dimineata sau mirosul puternic de cafea proaspat prajita de dimineata ne poate schimba radical ziua.

Desigur, fiecare dintre noi are propriile momente preferate dimineata, dar de multe ori avem nevoie de mici schimbari ca rutina zilnica sa nu devina plictisitoare.

Trezitul cu 30 minute mai devreme decat e nevoie

Cu totii avem un program prestabilit la locul de munca, dupa care de obicei stabilim orele la care ne trezim. Diminetile productive sunt acelea in care avem timp de noi, sa ne relaxam cateva minute, sa savuram o cafea lunga, sa avem timp sa ne alegem hainele pe care le vom imbraca. Ce este mai placut decat sa ne trezim cu mirosul cafelei proaspat prajite si cu razele soarelui care abia patrund in dormitor? Majoritatea oamenilor petrec foarte putin dimineata cu ei insisi in detrimental catorva minute in plus de somn. De cele multe ori graba de dimineata poate avea efecte neplacute pe timpul zilei, ne poate afecta productivitatea de la locul de munca si relatia noastra cu cei din jur. 30 de minute in plus dimineata ne pot aduce o multime de beneficii: pregatirea unei cafele care sa ne dea energie, cu atat mai mult daca avem cafea proaspat prajita, pregatirea unui mic dejun in liniste, aranjatul si alegerea hainelor pe care le vom purta.

Mic dejun sanatos

Multi dintre noi nu avem timp sa luam micul dejun acasa, inainte sa incepem activitatile pe care ni le-am programat pentru ziua respectiva. Un mic dejun sanatos cu siguranta ne va da energie si buna dispozitie pentru cateva ore! Observam din ce in ce mai multi oameni care isi iau micul dejun in drum spre birou, la volan sau in mijloacele de transport in comun. Acestea pot cauza stres si indispunere, atunci cand atentia noastra este distribuita in mai multe directii inca de la primele minute ale zilei. Micul dejun luat acasa ofera si mai multe posibilitati, astfel ca putem sa gatim ceva sanatos inca de dimineata, alaturi de o cafea proaspat prajita pregatita atent. Si inca mai ramane putin timp, nu-i asa?

Cafeaua cu lapte

Am ajuns si la momentul diminetii preferat de multi dintre noi, cafeaua! Placerea unei cafele savurata in liniste ne poate schimba ziua. Fie vorba de cafea boabe, cafea macinata sau cafea proaspat prajita – mereu vom asocia diminetile cu o cafea buna.  Cafeaua are beneficii pe care de cele mai multe ori le resimtim imediat: relaxare, energie, stare de bine. Aloca un timp pentru aceasta activitate dimineata – este important sa avem timp pentru placerile noastre inainte de a incepe ziua la locul de munca. Tu ce preferi, mirosul cafelei proaspat prajite de acasa sau o cafea rece uitata pe birou pe care nu ai timp sa o savurezi?

Somnul din timpul noptii este important, la fel si cum ne petrecem diminetile inainte de a incepe primele activitati ale zilei. Trezitul mai repede dimineata ne ofera mai mult timp pentru un mic dejun sanatos, prepararea unei cafele proaspat prajite sau pregatirea pentru o noua zi productiva.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.