3 intrebari pe care sa le adresezi unui fotograf nunta

Chiar de la inceputurile mele in fotografia de evenimente m-am lovit de tot felul de intrebari din partea clientilor, viitori miri. De aceea cred ca prin acest articol sa lamuresc putin 3 dintre cele mai importante intrebari atunci cand suntem in cautarea fotografului pentru nunta noastra.

Nu este usor sa iti organizezi nunta in ziua de astazi, asa cum nu este usor sa alegi furnizorii de servicii pe care ii vei avea alaturi in cea mai importanta zi din viata ta. Alegerea unui fotograf nunta este la fel de grea ca si alegerea formatiei sau a bandului sau a videografului, a aranjamentelor florale, si asta datorita diversitatii foarte mari si unei oferte variate pe care o regasim in piata. Dar nu doar din acest motiv alegerea este grea, motivul principal este ca respectivul furnizor sa se incadreze in categoria in care suntem siguri ca vom gasi oameni profesionisti care sa ne faca nunta un amalgam de amintiri care mai de care mai frumoase. Amintiri pe care sa nu le uitam niciodata, iar prin alegerea unui fotograf de eveniment potrivit suntem siguri ca amintirile noastre sunt la cel mai inalt nivel calitativ.

M-am gandit sa ma concentrez asupra celor mai importante 3 intrebari pe care un client ar trebui sa le adreseze oricarui fotograf de nunta cu care vor sa colaboreze sau care le-ar placea sa fie alturi de ei in realizarea amintirilor.

Prima si cea mai importanta nu este „Cat costa?”, nicidecum, o sa revin si la aceasta intrebare dar ceva mai tarziu, intrebarea cu numarul unu este „Cand ne putem vedea pentru a ne cunoaste?”. Probabil multi se intreaba de ce acesta ar fi prima si poate cea mai importanta. Pentru ca de la aceasta intrebare pleaca o serie de lamuriri pe care le vei obtine despre fotograful care iti place. Daca va fi entuziasmat sa va cunoasca este genul de om cu care vrei sa lucrezi, apoi vei avea ocazia sa afli totul despre munca lui si sa vezi cine este in spatele aparatului de fotografiat si in timpul liber. Pentru ca cu totii ne dorim sa avem de aface doar cu oameni de calitate cu care sa ne mandrim ca au fost furnizorii nostri de servicii in ziua nuntii.

Apoi, in opinia mea pentru a beneficia de siguranta si transparenta urmeaza o adoua intrebare, „Vom face un contract si voi primi factura pentru serviciile contractate?”. Multi ar spune ca este o chestiune absolut normala, insa din pacate doarte multi fotografi de nunti merg in continuare la negru fara sa aiba vreo forma legala de functionare. Astfel ne asiguram ca avem o colaborare cu un fotograf profesionist de nunta cu adevarat.

Si intrebarea a treia care are o importanta la fel de mare precum celelalte doua este legata de back-up si pastrarea fotografiilor si modul in care fotograful de nunta ales alege sa securizeze materialele fotografiate pentru a fi siguri ca nu va aparea situatia de a ramane fara amintiri.

Apoi restul detaliilor vor putea fi discutate in urma intalnirii pecare va incurajez sa o aveti cu fiecare fotograf de nunti care va place. Detaliile legate de pret, cantitatea fotografiilor, modul in care se va prezenta la eveniment, cum vede el desfasurarea si cum interpreteaza albumul de nunta, acestea pot fi discutate in urma intalnirii, pentru ca deja cele mai importante chestiuni au fost discutate in prealabil.

Dar totusi de ce sa nu incepi cu „Cat costa?”, pentru ca fotografia de nunta nu este doar un produs pe care sa-l iei de pe un raft aglomerat intr-un supermarket Bucurestean, ci este un produs care tine de empatie, interpretarea unor stari, investitii uriase in formare profesionala, aparatura si tehnica profesionista si nu numai. Este absolut imposibil sa evaluezi un fotograf doar dupa pret, sau ca un fotograf nunta sa iti comunice pretul fara sa stie nimic despre voi si evneimentul vostru. Pretul este relativ si poate varia in functie de durata, stilul nuntii, numarul invitatilor si asa mai departe.

De aceea va incurajez sa va concentrati in jurul celor 3 cele mai importante intrebari la o prima discutie, dupa care sa mergeti sa cunoasteti omul fotograf sau #fotografom cum ne place noua sa ne spunem. 🙂

Pana data viitoare va doresc organizare placuta!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.