3 avantaje ale unei cutii de viteze manuale

Deoarece achizitionarea unui autoturism presupune costuri mari, acest lucru nu se realizeaza in graba si se face luand in calcul o gramada de aspecte precum anul fabricatiei, pretul de cumparare sau daca autoturismul a fost intretinut si bine ingrijit. Pe langa acesti parametri esentiali, multe persoane pun accentul si pe tipul cutiei de viteze al automobilului, alegand intre cutie de viteza manuala sau automata.

avantaje cutie viteze manuala

Alegerea tipului de cutie de viteze se face in functie de mai multe criterii importante care trebuie cunoscute foarte bine inainte de a cumpara o masina. Chiar daca la noi in tara majoritatea masinilor au cutie de viteze manuala, multe persoane incep sa ia in calcul si achizitionarea autoturismelor cu cutii manuale, motiv pentru care trebuie sa cunoastem caracteristicile fiecaruia dintre ele.

Va prezetam avantajele pe care le prezinta cutia de viteze manuala:

  1. Consum redus de combustibil

Un avantaj extrem de important al masinilor ce au cutii de viteze manuale il reprezinta faptul ca astfel de autoturisme inregistreaza un consum redus de combustibil, aspect extrem de important pentru toti soferii, mai ales in conditiile in care preturil combustibilului creste in mod constant.

  1. Pretul mic de achizite al masinii

De obicei, masinile ce au cutii de viteze manuale sunt mai ieftine decat cele cu cutie automata, lucru important ce trebuie luat in calcul atunci cand doriti achizitionarea unei masini noi si cand nu doriti sa cheltuiti prea mult.

  1. Costuri mici de reparatii si intretinere

Mecanicii auto sustin faptul ca pentru reparatii cutii viteze manuale costurile sunt mult mai mici si piele de schimb mult mai ieftine deoarece acestea se efectueaza mult mai usor, lucru care face ca o masina ce are cutie de viteze manuala sa implice costuri mai mici si pentru intretinere.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.