25 de ani de AA în România…

25aniok

O sărbătoare plină de recunoștință pentru Alcoolicii Anonimi

ÃŽn urmă cu 25 de ani, pe 27 februarie 1991, avea loc prima întâlnire a două femei cu un scop mai puÈ›in obiÈ™nuit pentru România de la acea vreme… Scopul era ca să rămână abstinente… Da, erau două alcoolice È™i aÈ™a È™i-au găsit abstinenÈ›a! Au găsit un drum nou pentru ele… È™i în acelaÈ™i timp un drum nou pentru alcoolicii din È›ară! S-a întâmplat aceasta cu toate că proporÈ›ia femeilor în rândul alcoolicilor de la acea vreme era foarte mică… ÃŽnsă aÈ™a a fost să fie… primul Grup AA din România avea să fie constituit de două reprezentante a sexului frumos.

Străinii prezenÈ›i la înfiinÈ›area acestui grup, vorbeau puÈ›in româneÈ™te însă… în felul în care vorbesc È™i își traduc ei… È™i în loc de primul grup ei ziceau “grupa una”… Și aÈ™a i-a rămas numele. Primul grup AA din Romania are numele de Grupa Una. De atunci… Grupul AA „Grupa Una” funcÈ›ionează fără întrerupere, cu întâlniri săptămânale È™i stă oarecum la baza întregii comunități AA din România. Cu ajutorul acestui grup s-au înfiinÈ›at prima dată grupurile din BucureÈ™ti È™i Piatra NeamÈ›… unde alte două doamne au fost artizane… Este vorba de d-na dr. Doina Constantinescu la BucureÈ™ti È™i d-na dr. Rodica Stan la Piatra NemÈ› medici ce È™i-au dorit să ajute cu adevărat alcoolicii. A.A.-ul din România este astfel foarte recunoscător implicării determinante a femeii în acest drum al recuperării din alcoolism.

Azi, în România, sunt aproximativ 50 de grupuri… cu un număr ceva mai mare de 500 membrii care au aflat că alcoolismul este o boală ce poate fi oprită printr-un program în 12 paÈ™i simpli. Da, AA-ul este un program de viață prin care se renunță total la consumul de alcool, în care se păstreză în mod tacit anonimatul membrilor ei È™i unde aceÈ™tia regăsesc o abstinență senină bazată în principal pe onestitate.

Pentru a marca acest eveniment minunat, comunitatea AA din România pregătește lansarea unei cărți cu împărtășiri despre recuperarea a sute de alcoolici din toată România. Acest eveniment este planificat pentru luna Mai a anului curent, iar în perioada 7-9 octombrie vom avea la București Conferința Națională a Serviciilor AA din România ce se va desfășura sub aceleași auspicii de sărbătoare. Vă așteptăm să ne fiți aproape!

La mulți ani Grupa Una Timișoara,

La mulți ani Alcoolicilor Anonimi din Romania!

GSO AA ROMANIA 

Comentarile sunt inchise