logouri-color

 

 

 

 

Axa Prioritară nr. 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”

Domeniul major de intervenție 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”

Titlu proiect: “Adaptarea masurilor active de ocupare pentru persoane vulnerabile si asistarea somerilor de lunga durata din zonele industrializate aferente regiunilor NE si SE – Meseria mea!  POSDRU 153887

COMUNICAT DE PRESA

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – Bucuresti, a desfasurat in judetul Galati, prin intermediul proiectului cu indicativ POSDRU 153887, cursuri de formare profesionala in meseria de BRUTAR si PATISER, pentru un grup de 79 de persoane.

Incepand cu luna septembrie, odata cu sondarea interesului cursantilor fata de lansarea unei afaceri pe cont propriu, acestia au beneficiat de sesiuni de instruire antreprenoriala si asistenta start-up.

Programul de instruire, conceput special pentru nivelul de intelegere al grupului tinta, a continut informatii despre modul in care se administreaza o afacere pe cont propriu, care sunt avantajele antreprenoriatului precum si riscurile la care este supus antreprenorul, cum se formeaza o oferta comerciala, care sunt sursele de finantare precum si mijloacele de marketing prin care se obtin avantaje pe piata.

Din punct de vedere al organizarii, programul a fost sustinut in 3 sesiuni consecutive de cate doua zile, fiecare sesiune apartinand cate unei grupe de cursanti.

In luna decembrie, in ultima etapa de implementare a proiectului cu indicativ POSDRU 153887, au fost inmanate cursantilor Ghidurile de Bune Practici, concomitent cu diplomele de abslovire eliberate de ANC.

Astfel, obtinerea acestor certificate de calificare va contribui la consolidarea pozitiei resurselor umane pe piata muncii, la sporirea sanselor de a-si gasi un loc de munca precum si la o mai buna apreciere si retribuire din partea angajatorilor.

 

Detalii suplimentare pe www.meseria-mea.ro

 

 

footer

Comentarile sunt inchise