2000 de poziții deschise în peste 50 de companii așteaptă candidații la Angajatori de TOP Timișoara

adt

Vino la cel mai mare târg de carieră, discută cu specialiștii în recrutare și găsește jobul potrivit!

 

TimiÈ™oara, 30 septembrie  În luna octombrie se desfășoară cea de-a 7 ediÈ›ie a celui mai mare târg de carieră dedicat profesioniÈ™tilor È™i tinerilor aflaÈ›i în căutarea unui job – Angajatori de TOP TimiÈ™oara.  Cei care vor vizita târgul în perioada 16-17 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri, vor putea alege din peste 2000 de oportunități È™i programe de internship, deschise în peste 50 de companii. ParticipanÈ›ii la evenimentul de carieră pot interacÈ›iona cu unii dintre cei mai doriÈ›i angajatori la standul acestora, la TimiÈ™oara fiind prezente companii din domenii multiple, care recrutează candidaÈ›i din toată È›ara, dar care oferă È™i programe internaÈ›ionale. Vizitatorii vor putea alege dintr-o multitudine de poziÈ›ii deschise, potrivite pentru toate nivelele de experiență, în departamente variate, de la IT/Tehnic până la Logistică sau Vânzări. EdiÈ›ia aceasta vine È™i cu o noutate: posibilitatea candidaÈ›ilor de a discuta cu reprezentanÈ›ii companiilor în cadrul unui interviu la finalul căruia pot primi un o ofertă de job.

La această ediție Angajatori de TOP Timișoara sunt prezente companii importante, care au disponibile poziții pentru toate nivelele de experiență, de la programe de internship la joburi senior-level. Candidații care aleg să vină la evenimentul din Timișoara pot discuta față în față cu angajatorul despre oportunitățile din companie, despre mediul de lucru sau alte proiecte.

Printre oportunitățile de carieră 46% dintre joburi sunt dedicate candidaților entry-level, 19% sunt poziții middle-level, în timp ce 15% sunt poziții senior-level pentru profesioniștii cu peste 3-5 ani de experiență.  Vești bune și pentru studenții sau absolvenții aflați la început de carieră, 19% dintre pozițiile de la Angajatori de TOP Timișoara sunt programe de internship. În cadrul acestor programe, ei pot să acumuleze experiență practică în companii multinaționale sau își pot completa cunoștințele teoretice.

Oportunități de carieră internaționale. Oportunități interesante îi așteaptă inclusiv pe cei care își doresc o carieră la nivel internațional sau care vor să facă o schimbare în carieră și vor să se dezvolte profesional într-un mediu cultural divers. Aproximativ 37% dintre angajatori pun la dispoziție poziții internaționale, fie că acestea sunt pe o durată limitată de timp sau permanente. Câteva dintre aceste companii sunt: Valeo Lighting Injection, Mahle, Virtual7, Bosch Service Solutions, HELLA Romania, Zoppas Group, Survey Sampling International (SSI) etc.

Noutatea ediției Angajatori de TOP Timișoara. Noutatea ediției Angajatori de TOP Timișoara, constă în posibilitatea candidaților de a participa la interviuri cu reprezentanții companiei chiar în timpul evenimentului. Acest lucru va fi posibil în spații special amenajate în cadrul evenimentului de carieră Angajatori de TOP. De exemplu, dacă un candidat este interesat de o poziție oferită de companiile prezente, acesta poate avea o discuție cu reprezentanții companiei în cadrul unui interviu de angajare. Acei candidați care s-au remarcat pot primi o ofertă de angajare la sfârșitul interviului.

În ceea ce privește departamentele în cadrul cărora există poziții disponibile, cele mai multe oportunități de carieră se regăsesc în IT/tehnic și inginerie. Peste 27% din joburile deschise sunt în aceste departamente. În plus, cei care se află în căutarea unui job la Angajatori de TOP Timișoara, au posibilitatea să aplice la pozițiile deschise în departamente precum:  R&D, Vânzări, Logistică, Producție, Achiziții, Client Service, Financiar/Contabilitate, Administrativ, Audit/Taxe, Resurse Umane, Marketing, Imobiliare, Transporturi etc.

Orașele în care companiile recrutează. Chiar dacă evenimentul se desfășoară în Timișoara, companiile prezente caută candidați în toată țara, unele dintre acestea oferind pachete de relocare pentru cei recrutați.  Câteva dintre orașele unde companii de top fac recrutări sunt: Timișoara, București , Arad, Cluj, Oradea, Iași etc.

„Kaufland România continuă expansiunea È™i în această toamnă, unde ne propunem să atragem tinere talente prin cele peste 25 de oportunități de dezvoltare deschise în peste 100 de magazine, 2 centre logistice dar È™i din departamentele sediului nostru central din România. ÃŽncurajăm È™i susÈ›inem oportunitățile ce contribuie la o carieră de succes dedicate tinerei generaÈ›ii iar în această direcÈ›ie echipa noastră aÈ™teaptă cu interes evenimentele Angajatori de TOP din BucureÈ™ti È™i TimiÈ™oara” – Laura Iancu, HR Director Kaufland România.

„Având cea mai agresivă expansiune, compania PROFI ROM FOOD, este una dintre cele mai active lanÈ›uri de retail modern din România. Cu peste 8500 de angajaÈ›i previzionaÈ›i până la sfârÈ™itul lui 2015, Profi este unul din angajatorii de top din România. ÃŽn acest sens, participarea la Angajatori de TOP vine în întâmpinarea nevoii companiei de recrutare atât pentru posturile de bază cât È™i cele de management” – Daniela Budimir, Specialist recrutare È™i selecÈ›ie de personal Profi Rom Food.

,,Participăm de fiecare dată la evenimentul Angajatori de top deoarece, dincolo de promovarea companiei È™i a poziÈ›iilor disponibile,  e important să avem contact  cu cât mai mulÈ›i candidaÈ›i, pentru a ne forma bilateral, prin interacÈ›iune directă, o imagine cât mai corectă. Deoarece atât compania, cât È™i candidatul împart acelaÈ™i scop în acest context: acela de a arăta cât de importantă È™i valoroasă e munca fiecăruia. Să nu uităm că imaginea profesională a fiecăruia rezultă din acÈ›iuni, competente È™i comportament. Și acest tip de networking este un prim pas important pentru ambele părÈ›i” – Adela OÈ›oiu, Responsabil Resurse Umane Sipa Engineering Romania(Zoppas Group).

Accesul la târg se desfășoară pe baza CV-ului Barcode. Pentru a facilita procesul de recrutare și modalitatea de aplicare la joburile de la târg, a fost introdus conceptul de CV Barcode. Candidații trebuie să își facă un cont pe platforma www.hipo.ro, în cazul în care nu au deja unul, unde să completeze datele personale și experiența de muncă.  Apoi, vor putea genera un CV Barcode pe care îl vor printa într-un singur exemplar. CV-ul Barcode poate fi utilizat pentru a aplica la toate pozițiile deschise în cadrul Angajatori de TOP, fiind înregistrat la stand și salvat în baza de date a companiilor de la Angajatori de TOP. Aceștia vor analiza CV-urile aplicanților și vor reveni ulterior către candidații care se potrivesc profilului căutat.

Câteva dintre companiile care au confirmat prezența la Angajatori de TOP Timișoara: Alcatel-Lucent, ATOSS Software, buw Romania, Flex, Microsoft, RapidSolution Software, Valeo Lighting Injection, Elster Rometrics, Adecco, Plexus, McDonald’s Romania, KFC, Kaufland Romania, BearingPoint, Bosch Service Solutions, Atos IT, Beespeed, Continental, Hartl Connect, IT Vizion, Netex Consulting, Survey Sampling International (SSI), Yazaki Component Technology, Accenture, Arcadis Project Engineering etc.

Pentru detalii despre eveniment, precum și lista completă a companiilor expozante în cadrul Angajatori de TOP Timișoara, poate fi accesată secțiunea dedicată târgului de carieră de pe platforma www.hipo.ro . 

Accesul în cadrul Angajatori de TOP Timișoara este gratuit și va fi permis vineri, 16 octombrie, în intervalul 10.00-18.00, iar sâmbătă, 17 octombrie,  în intervalul 10.00-17.00, în incinta Centrului Regional de Afaceri din Timișoara.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding.

Având o experiență de 9 ani, Catalyst Solutions adaugă valoare clienților și candidaților cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare târg de carieră din Romania organizat bianual în București, Timișoara), www.HiPo.ro – singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifică în fiecare an cei mai valoroși 300 de tineri absolvenți la nivel național), Career Innovation Week (identifică tineri cu rezultate remarcabile în domeniile financiar, vanzări, marketing, cercetare și inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferințe dedicate celor interesați de audit, taxe, contabilitate, legal și IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicație de orientare în carieră adresată studenților și masteranziilor din domeniul economic și tehnic distribuită în cele mai importante centre universitare din țară), DevTalks (proiectul reunește 350 de developeri & profesioniști IT pasionați de zonele web, online, cloud computing și big data), DevHacks (un hackathon de dezvoltare profesionala care isi propune sa reuneasca 400 de participanti, timp de 24 de ore, alaturi de sponsori si mentori care pot oferi suport in dezvoltarea unor aplicatii/ideilor valoroase pentru comunitate), Târgul Virtual pentru Absolvenți (proiect online de recrutare ce are loc anul si este adresat studenţilor şi masteranzilor care finalizează studiile).

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.