200 pentru Bucuresti cere reformarea clasei politice pe criterii morale si apărarea independenței justiției

200 pentru Bucuresti cere reformarea clasei politice pe criterii morale si apărarea independenței justiției

27 Septembrie 2017

Ne dorim o Românie a statului de drept care să nu mai fie condusa de infractori cu o clasa politica formata din profesioniști ca noi toti ceilalti.

Sustinând inițiativa celor 21 de organizații neguvernamentale solicitând președintelui Klaus Iohannis, 200 pentru Bucuresti cere reformarea clasei politice pe criterii morale si apărarea independenței justiției.
Prin scrisoarea deschisă, organizațiile neguvernamentale identifică mai multe derapaje de la agenda anticorupție și de la Strategia Națională Anticorupție 2016 -2020 ale coaliției guvernamentale și îi solicită Președintelui României sesizarea Comisiei de la Veneția pentru o opinie privind decizii și hotărâri ale CCR, înființarea de urgență a unei Comisii pentru redactarea unui Cod electoral și exprimarea imediată a unei poziții categorice privind pericolul grav și iminent pe care inițiativele actualei majorități guvernamentale îl reprezintă la adresa independenței justiției și luptei anticorupție.
200 pentru Bucuresti avertizează că anul acesta în repetate rânduri asupra încercărilor coaliției PSD-ALDE de a subordona justiția intereselor politice, a efectelor negative ale modificărilor la legile justiției propuse de ministrul Tudorel Toader dar și asupra derapajelor CCR care a decis, printre altele, cenzurarea opiniilor separate și concurente.
Tendințele autoritariste ale actualei coaliții de guvernare precum și lipsa totală de moralitate pun în pericol agenda europeană a României și progresele obținute în lupta împotriva corupției de-a lungul ultimilor ani.

Comentarile sunt inchise